TORNAR

Malgrat tot, un mes d'agost tranquil

7 dies de mercat

economia
Dimarts, 4 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La setmana passada es va tancar amb resultats neutrals o lleugerament positius pels índexs europeus i negatius pels mercats americans i la majoria d’emergents.

Miquel Bernadí

Malgrat tot el mes d’agost ha estat més tranquil del que es preveia. Sembla que els dirigents de l’alta esfera política i econòmica van fert els deures abans de marxar de vacances i ens van deixar al mes de juliol amb el full de ruta marcat per aconseguir solucionar per una banda el problema del deute perifèric a Europa i l’estímul econòmic als Estats Units.

En aquest punt sembla que sigui de millor resolució el cas americà que l’europeu. No tant per que les mesures semblen més clares i assequibles sinó perquè als Estats Units no hi ha un galliner d’opinions quan es pren una mesura. En aquest sentit la QE3 (mesures d’estímul de caràcter monetari) no es posa pràcticament en dubte a nivell polític. Malgrat tot no sembla probable que a les portes d’un període electoral al FED realitzi una mesura econòmica d’aquesta envergadura.

A Europa les dades macroeconòmiques no son, en general bones, tot i que ara per ara això sembla un problema secundari pel BCE que té el punt de mira posat en Espanya, Grècia, Itàlia i en d’altres països que potser no son tan mediàtics però que també passen per problemes de finançament. El debat a nivell Europeu ara està en si el BCE compra o no compra bons estatals (per la FED no seria una qüestió a debatre sinó una simple presa de decisió).

En aquest sentit aquesta setmana tindrem la reunió del BCE (i s'espera que concreti en quines mesures es tradueix la seva promesa de fer "el que calgui", missatge en el qual alguns veuen una via a la compra de bons, si bé les declaracions creuades entre diferents autoritats polítiques i monetàries posen en terreny de dubte aquest aspecte.

També tindrem diferents subhastes de deute europeu (França, Grècia, Alemanya i Espanya) i en el pla macroeconòmic, destaquem diverses dades d'ocupació als EUA, els PMI manufacturer i de serveis de França, Alemanya, Regne Unit, Espanya i la zona euro, de la qual també tindrem el PIB.

Miquel Bernadí Llucià

Analista de Mercats

Llicenciat en Economia

Màster en Instruments i Mercats Financers


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.