//Plugins sense CDN ?>
L’acte el va obrir l’alcalde poblatà, Santi Broch, que va destacar la importància de la indústria paperera al poble i que “juntament amb els municipis de Carme i Capellades és el motor paperer de la Conca d’Òdena i de la comarca de l’Anoia”. L’alcalde també va voler agrair la feina que fan “les empreses i els empresaris que, amb la seva tenacitat i esforç, fan i faran que puguem tirar endavant en aquests moments tan delicats i incerts que estem vivint”. Broch va acabar el seu parlament felicitant a l’empresa MB Papeles Especiales pel reconeixement obtingut.
Tot seguit, el secretari del jurat del Premi Guillem Catà, Antoni Miralles, va llegir el veredicte en què va ressaltar l’aposta per la innovació en el sector paperer de la indústria poblatana premiada. Els productes que aquesta empresa elabora en la gamma de papers filtrants i absorbents de baix gramatge presenten un espectre d’aplicacions molt ampli i són el resultat de la col·laboració entre departaments dins de la fàbrica, lligant recerca i producció.
Precisament a aquest aspecte es va referir, en el seu discurs, el president de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Alabern. A continuació, es va fer el lliurament del premi als representants de l’empresa, que van agrair la menció obtinguda.
L’acte va continuar amb la intervenció del director tècnic i d’I+D de MB Papeles Especiales, Marcel Alemany, que va exposar els orígens de l’empresa i els tipus de paper que es fabriquen, com els que s’utilitzen per a mobles i parquets, per a les bosses dels aspiradors o per als aliments. Alemany també va destacar que un dels punts forts de la indústria poblatana és l’exportació dels productes fabricats, així com la innovació. En aquest sentit, va afirmar que “el mercat de MB Papeles Especiales és el món i, per tant, la crisi no ha afectat tan directament a les nostres plantes. Són com un oasi enmig d’aquest desert”.
El torn d’intervencions es va concloure amb el parlament del degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé, que va fer referència als dos punts forts de la indústria poblatana premiada, la innovació i l’exportació. “És competitiva aquella empresa que innova i exporta”, va afirmar.
A continuació, la presidenta de l’Associació d’Enginyers Industrials de la Catalunya Central, Mireia Félix, i el president de la Demarcació de la Catalunya Central, Josep Alabern, van lliurar una insígnia a onze enginyers industrials de l’Anoia, el Bages, Osona i el Solsonès el que han destacat per les seves activitats. Aquest reconeixement es va fer amb motiu dels 150 anys de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.
L’acte es va cloure amb l’actuació d’un grup coral i de bateries. Després hi va haver un piscolabis per a tots els assistents.