TORNAR

El Mercat d'Intercanvi de Productes suma una dotzena d'empreses adherides

La iniciativa té la col·laboració de l’Associació del Polígon Industrial Les Comes

economia
Dimecres, 9 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La iniciativa forma part de l'orientació de la patronal anoienca per implantar esquemes d'economia circular. En un any, s'han fet un total de 20 intercanvis de productes de diferents tipologies.

El president de l'AEPIC, Joan Mateu i la secretària de la UEA, Paula Arias, en la presentació de la iniciativaLa Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i l'Associació del Polígon Industrial Les Comes (AEPIC) fan una valoració "molt positiva" de la creació del Mercat d'Intercanvi entre empreses i del portal web que es va crear fa un any per agilitar aquestes dinàmiques. La iniciativa es basa en "ajudar a les empreses a encarar la seva estratègia empresarial, i a la vegada, minvar el seu impacte mediambiental i ajudar també en la sostenibilitat del territori". El portal recull tota mena d'informació relacionada en l'economia circular, la transició energètica i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). A més, aquest portal web conté un mercat d'intercanvi, un market place que té per objecte donar una segona vida als productes que les empreses ja no necessiten o ja no utilitzen. En aquest darrer any de funcionament del Mercat d'Intercanvi, 12 empreses s'hi ha adherit.

Des que es va encetar, a més, s'han fet un total de 20 intercanvis de productes de diverses tipologies (material oficina, industrial, mobiliari, entre altres) entre empreses i entitats, arribant a més de 200 visites cada anunci. En l'actualitat, hi ha 11 anuncis publicats amb diversos productes com mobiliari d'oficina (taules, estanteries, calaixos...), telèfons, motor trifàsic, entre altres. Tots els usuaris que han utilitzat aquesta plataforma, han expressat el seu agraïment per aquesta iniciativa. És el cas d'Original Buff, per exemple, que exposa dient que "és una fantàstica idea de cara a incentivar la segona vida de molts productes que, normalment, anirien amb una gestió amb poca sortida, amb l'impacte que això té en el medi ambient. Esperem que serveixi perquè tant les empreses com els particulars formin part del canvi, no només de paraula, sinó també de fets reals".

Els impulsors de la iniciativa assenyalen que "hi ha múltiples beneficis que té la reutilització dels objectes o materials, i amb el mercat d'intercanvi, publicar un producte per donar-li una nova sortida, ens permet que es generin menys escombraries i residus, augmentar la vida útil del producte, l'estalvi de matèries primeres, reduir el consum de recursos naturals -també d'emissions i contaminants-, promoure el compromís social i iniciar un camí cap a un desenvolupament sostenible".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.