//Plugins sense CDN ?>
La sala d'actes del Museu de la Pell es va omplir per assistir a la xerrada d'Oriol Amat, Catedràtic d’ Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, sobre els efectes econòmics que tindria la independència de Catalunya. Amat va analitzar els possibles escenaris que comportaria l'establiment d'un estat català. Es van exposar els diferents punts de vista d'altres experts econòmics, alguns no favorables a la inependència. Respecte a la tan comentada possible exclusió de Catalunya de la Unió Europea, el ponent va recordar que "el 70% d'exportacions espanyoles passen per Catalunya" i que, per tant, Madrid és el primer interessat que en aquest cas no hi hagi cap barrera.
Una nova administració, més feina
Amat va anar exposant els punts de vista d'altres experts econòmics. Un d'aquests estudis és el de Josep Pedrol, que manté que "amb una administració estatal nova, es generarien de 50 a 70.000 llocs de feina a la funció pública. A nivell fiscal, seria possible incrementar la despesa pública i ampliar l'estat del benestar o, en el seu defecte, abaixar impostos als contribuents.
L'efecte de Barcelona com a capital d'un estat significaria l'establiment de seus de corporacions. Hi hauria l'eventual impacte del boicot comercial espanyol. Amb tot, Amat va mostrar les diferents previsions de la Cambra de Barcelona i de l'ex conseller Antoni Castells. Després d'uns inicis difícils o de creixement baix, el PIB remuntaria fins a un ascens del 7-8%. La xerrada es va tancar amb el torn de preguntes.