TORNAR

Es posa en marxa el nou Campus Motor Anoia a Castellolí

L'objectiu és atraure nova activitat econòmica a l'Anoia

economia
Dimecres, 11 desembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El nou Campus Motor Anoia obrirà formalment les portes el proper dissabte 14 de desembre, tot i que ja s’hi han fet diverses activitats relacionades amb el món del motor. L’equipament ha estat impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i neix per acollir activitats i esdeveniments organitzats per empreses del sector automobilístic, esportiu i relacionades amb les energies renovables.
PUBLICITAT

Diverses marques d’automòbils ja han visitat les instal·lacions per comprovar la idoneïtat de l’equipament per fer-hi proves i testejos de prototips, i s’han mostrat interessades en desenvolupar-hi diversos projectes en els propers mesos. La proximitat amb el circuit de velocitat Parcmotor i la disponibilitat de sòl industrial al mateix terme municipal de Castellolí, converteixen el Campus Motor en un centre ideal per a les empreses que vulguin tirar endavant projectes d’innovació relacionats amb el món del motor, l’aeronàutica o la sostenibilitat.

El Campus és un reclam excel·lent per a celebrar-hi actes i convencions d’àmbit privat i també neix com a centre de formació internacional per a la instrucció de pilots, la gestió esportiva i la mecànica de competició, entre d’altres. La voluntat dels impulsors és que al Campus Motor Anoia s’hi pugui realitzar part de l’activitat que el Circuit de Catalunya actualment no pot assumir per excés de demanda.

L’edifici, de 2.800 m2, està equipat amb tecnologia especialitzada, amb sales multimèdia preparades per a fer-hi videoconferències i seguiment en directe de les proves del circuit, i condicionat per encabir-hi vehicles de grans dimensions, a més de reunir totes les condicions de confidencialitat, un requisit indispensable per a les empreses del sector.

L’equipament impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia ha costat uns 3,5 milions d’euros. El finançament del projecte ha anat a càrrec del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través del seu pla d’ajudes a la reindustrialització, de la Generalitat de Catalunya (Departament d’Empresa i Ocupació), de la Diputació de Barcelona i de la UE a través del Fons Social Europeu.

Amb la posada en marxa del Campus Motor, l’Anoia es consolida com la comarca del motor, un sector que es preveu que servirà de revulsiu econòmic del territori. L’atracció d’empreses tecnològiques generarà activitat empresarial a la comarca que actualment lidera el rànquing

d’atur de Catalunya.

La Jornada de Portes Obertes del proper dissabte dia 14 de desembre al migdia serà el tret de sortida oficial de les activitats del centre. Durant l’acte, que se celebrarà de 12h a 14h, es podrà veure una mostra de l’activitat empresarial relacionada amb el vehicle elèctric (com els punts de recàrrega de vehicles Simon o l’Associació per a la promoció del vehicle elèctric Volt-Tour), relacionada amb l’aeronàutica (a través de l’empresa Laminar Air) i també hi serà present la Fundació CIM (entitat tecnològica vinculada a la UPC), entre d’altres. El periodista esportiu de TV3 Francesc Rosés farà una conferència sobre motor i empresa i la jornada comptarà amb una nodrida representació institucional i amb representants del sector de l’automoció, l’aeronàutica i la competició esportiva.

L’Anoia, comarca del motor

L’Anoia té el complex del motor més important de Catalunya, que concentra el Campus Motor Anoia, el circuit de Velocitat Parcmotor i el centre de formació Fast Parcmotor. Aquests tres equipaments, situats al terme municipal de Castellolí converteixen la comarca en un referent nacional i internacional del món del motor i la competició.

Aquest complex únic reuneix en un mateix enclavament equipaments, espais i serveis especialitzats perquè les empreses puguin interactuar i crear sinèrgies. Testeig de vehicles de competició, proves tècniques i assajos es poden desenvolupar al Campus Motor i al circuit de velocitat situats a pocs metres de distància.

La proximitat amb l’aeròdrom Igualada-Òdena -que ha d’esdevenir el futur aeroport corporatiu de Catalunya- i una situació geogràfica privilegiada al peu de l’autovia A2 i l’Eix Diagonal a 50Km de Barcelona, converteixen l’Anoia en un territori atractiu per a les empreses.

Impuls econòmic pel territori

Campus Motor Anoia neix per potenciar la indústria del motor, l’aeronàutica i aquella relacionada amb la sostenibilitat i les energies renovables. Els impulsors preveuen atraure empreses d’alt valor afegit amb l’objectiu que contribueixin al desenvolupament econòmic de la comarca. Recerca, innovació, formació, intercanvi de coneixement i tecnologia són els pols d’atracció d’un equipament que no només aspira a ser un revulsiu econòmic pel territori sinó que forma part d’un projecte estratègic de país per al desenvolupament industrial i la tecnificació.

Què és el Campus Motor Anoia?

Campus Motor Anoia és un centre d’innovació, formació i recerca especialitzada en el món del motor. Un equipament de titularitat pública amb suport privat que es posa al servei de les empreses del sector del motor, aeronàutic i d’energies renovables perquè hi puguin fer projectes de recerca, investigació i desenvolupament, o bé organitzar-hi tot tipus d’esdeveniments.

Algunes empreses i institucions com la Universitat Politècnica de Catalunya i Clustermoto ja han utilitzat el Campus Motor per a fer-hi activitats de testeig de productes relacionats amb el motor, i d’altres empreses s’han mostrat interessades en l’equipament per a desenvolupar diversos projectes de sostenibilitat i “smart cities” vinculats al motor, com ara empreses del sector dels vehicles elèctrics.

Un edifici modern i funcional

Amb 2.800 metres quadrats, l’edifici del Campus Motor disposa de quatre plantes sense barreres arquitectòniques, amb diverses sales condicionades per encabir vehicles de grans dimensions, per accedir-hi amb grues i per instal·lar-hi elevadors per a vehicles. D’aquestes quatre plantes, dues ja estan en funcionament i la resta s’enllestiran en una segona fase del projecte.

Els espais són versàtils i divisibles, i poden acollir tallers, sales de reunions, sales formatives, aules multimèdia, sales d’actes i conferències, despatxos i espais de treball per a empreses i grans espais cooworking per a professionals liberals. A l’hora de dissenyar la distribució de l’equipament s’ha tingut molt en compte la confidencialitat, un requisit indispensable per a les empreses d’aquest sector.

L’edifici ha obtingut la categoria A per la seva eficiència energètica, i ha estat pensat perquè tingui el màxim rendiment en TIC.

Qui l’impulsa?

El Campus Motor Anoia l’impulsa el Consell Comarcal de l’Anoia, compta amb el suport del Ministeri d’Indústria, la Generalitat de Catalunya i l’agència ACC1Ó, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castellolí. També ha teixit aliances amb la iniciativa privada i ha aconseguit el suport de destacades institucions com la Fundació CIM (Tecnologies Avançades de la Producció) adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat de Tècnics d’Automoció STA, i Clustermoto (Clúster per a l’avanç de la tecnologia de la moto), que agrupa una cinquantena d’empreses del sector de les motocicletes.

A qui va destinat?

L’equipament va destinat a empreses I+D i enginyeries, clústers nacionals i internacionals, equips de competició i esportius, centres de recerca, universitats, i associacions del món del motor. Si bé s’hi poden desenvolupar un ventall molt ampli d’activitats, està especialitzat en el món del motor (competició, seguretat, aeronàutica) i en el sector de la sostenibilitat (noves energies, territori intel·ligent i ecodisseny). A més, també està previst que al Campus Motor s’hi desenvolupin activitats esportives.

Quins serveis ofereix?

El Campus Motor Anoia posa a disposició els següents serveis, vinculats amb els sectors del motor, l’esport i la sostenibilitat:

-Lloguer puntual d’espais: 1400m2 disponibles per llogar al mateix entorn del Parcmotor. Distribuïts en sales, sales-taller, sales de reunions i despatxos per acollir actes, esdeveniments, convencions, presentacions i cursos. Espais polivalents i modulars amb accés per a vehicles.

-Lloguer permanent d’una planta diàfana: possibilitat de llogar de forma permanent les plantes 1 i 2 de l’edifici, de 700m2 cada una, a mida de les necessitats del client. Espai amb accés per a motocicletes.

-Organització d’esdeveniments: màrqueting i direcció d’esdeveniments amb la gestió i planificació necessàries segons la demanada del client. -Oficina virtual: servei de secretaria per als clients que vulguin centralitzar les tasques de secretaria al Campus Motor Anoia i compartir virtualment l’espai amb altres empreses del sector.


1 Comentaris

J

Juan Rius

igualada

11 de desembre 2013.08:11h

Respondre

Sembla maraveillos.Ara l importante es que el possibles clients i posin el maeix entusiasme .ExiT ¡

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.