//Plugins sense CDN ?>
El projecte ‘Bephysic’ és una de les iniciatives del Pla de dinamització de la moda 2007-2011 que va néixer amb la missió d’ajudar joves dissenyadors independents per tal d’incrementar la seva notorietat, donant-los suport en les activitats de prototipatge, fabricació i comercialització.
Manca del pla de dinamització de la Moda
Malgrat que Fagepi va impulsar, juntament amb 22 agents del clúster de la moda catalana, un document amb idees perquè el govern elaborés un nou pla de dinamització de la moda pel període 2011-2014, aquest pla segueix sense veure la llum i això ha provocat que el proper dia 30 de setembre Bephyisic, ubicat a Igualada, hagi de tancar les portes.
David Garcia, Gerent de Fagepi, afirma que el sector de la moda catalana necessita un nou Pla de la Moda consensuat amb el sector: ‘Dissenyadors, industria, distribuïdors i marques han de tenir veu dins d’aquest pla’.
Casos d’èxit
Durant els quatre anys que ha existit, gairebé 30 dissenyadors emergents han trobat el suport de bephysic, entre ells Míram Ponsa, Josep Abril, Parnase, El delgado Buil…. Segons David Garcia, un dels casos més rellevants d’èxit és el del jove Boris Bidjan que tal com explica el Gerent de Fagepi: ‘Va arribar facturant 0 euros, no sabia com fer una producció per exposar en una show room de París i ara factura més de 2 milions d’Euros i està en les botigues més prestigioses de tot el món’
Enric Burgstaller, Director General de Míriam Ponsa, es lamenta de la desaparició de Bephysic. Tot i que Míriam Ponsa ja no formava part del projecte –els dissenyadors només s’hi podien estar tres anys i la dissenyadora manresana ja els havia superat- Burgstaller afirma estar molt content amb el suport que va rebre del projecte: ‘Anant sols ens costava molt trobar fabricants, primer perquè teníem una producció petita i segon perquè els dissenyadors independents sovint demanem coses complicades i de disseny, anant tots junts era més fàcil’.
Per la seva banda, quan Edith Vervliet , la directora de la prestigiosa escola de moda Flanders Fashion Institute va ser a Igualada en motiu de la tercera edició de REC.O, va afirmar que ‘bephysic és una inciativa genial i ha de continuar passi el que passi’. Vervliet va subratllar la vulnerabilitat dels joves dissenyadors i la necessitat que tenen d’assessorament.
Un negoci per Igualada
Segons explica David Garcia, en el projecte de Bephysic hi treballaven 3 persones directes, la directora tècnica, una gestora i una programadora i a més a més, en moments puntuals s’ocupaven entre 2 i 4 persones més per tal de fer tasques de costura i confecció.
A part d’aquests llocs de treball, Enric Burgstaller assegura que ara, malgrat no formar part del projecte, Míriam Ponsa segueix treballant amb tallers igualadins.