TORNAR

Es renova el fons de solidaritat per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat a pagar el rebut de l’aigua a Igualada

Des de l’any 2016 fins al 2023, s’han destinat un total de 79.000 euros i s’han pagat 896 rebuts de l’aigua

economia
Divendres, 29 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat destinaran enguany un total de 16.500 euros per ajudar a famílies en situació de vulnerabilitat del municipi

L’Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front.

Des de la creació d'aquest conveni, l’any 2016, i fins al 2023, s’han destinat un total de 79.000 euros que han servit per pagar 896 rebuts de l’aigua de més de 400 famílies d’Igualada. L’import que es disposa aquest any és de 16.500 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Aigua de Rigat a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

La renovació del fons de solidaritat s’ha signat recentment a les oficines d’Aigua de Rigat i ha anat a càrrec de la regidora d’Acció Social, Sandra de la Iglesia, i del gerent d’Aigua de Rigat, Francesc Giralt.

La regidora d’Acció Social, Sandra de la Iglesia, ha destacat la bona col·laboració i predisposició que hi ha per part de la companyia a fer front a aquest tipus de situacions i ha remarcat el paper de l'Ajuntament d'Igualada davant les persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.

Per la seva part, el gerent d’Aigua de Rigat, Francesc Giralt, ha subratllat el compromís social de la companyia: “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones.

És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i treballem amb l’Ajuntament d’Igualada per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.