El nou escenari de seguretat internacional ha propiciat que hi hagi importants canvis en la persecució del blanqueig de capitals. L'acte de la UEA va comptar amb el suport de l'Associació Catalana de la Compatibilitat i la Direcció.
Amb el títol 'Les noves obligacions en prevenció de blanqueig de capital i finançament del terrorisme', la sectorial d'assessors de la Unió Empresarial de l'Anoia va organitzar la darrera jornada formativa d'aquest any conjuntament amb ACCID, l'Associació Catalana de la Compatibilitat i la Direcció. Aquesta sessió va anar dirigida als professionals del sector de les assessories i gestories de la comarca de l'Anoia. La finalitat era la difusió de les noves
obligacions com pot ser l'establiment d'un canal de denúncies anònim o la inscripció obligatòria al Registre Mercantil.
La jornada va comptar amb les ponències de Gemma Ramoneda i Edgar Sánchez, assessors jurídics experts en blanqueig de capitals que van explicar les
normatives aplicables i els subjectes obligats a complir la normativa específica en prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. L'acte també va comptar amb l'assistència del President de l'ACCID, Daniel Faura, i el corresponsable de la sectorial d'assessors de la UEA , Amadeu Morros.
La ponència va tenir lloc a la Sala d'Actes de la UEA
Algunes de les noves obligacions que regula la llei són l'obligatorietat de nomenar un representant davant el SEPBLAC (Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals), la identificació i coneixement dels seus clients i les seves activitats, formar al personal perquè coneguin les obligacions i d'aquesta manera sàpiguen identificar operacions sospitoses, disposar d'un manual de procediments i una auditoria anual de les mesures implantades per un expert extern -reconegut pel SEPBLAC- que haurà de comunicar a aquesta unitat que l'ha realitzat. Davant els dubtes que pot generar aquesta nova llei, la sectorial recomana l'assessorament per professionals qualificats.