TORNAR

La sectorial immobiliària anoienca expressa "dubtes" sobre la nova llei de lloguers

Es mostren a favor de limitar preus en alguns casos, però que ”no és estricta amb les obligacions del llogater”

economia
Dimecres, 23 setembre 2020. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada, l'únic municipi anoienc de més de 20.000 habitants, seria també l'única vila de la comarca on s'aplicaria la regulació. Agents immobiliaris anoiencs atribueixen la llei "a la ineficiència de l'administració per crear habitatge social."

PUBLICITAT

La sectorial immobiliària de la UEA, que agrupa diverses agències immobiliàries associades, apunta que té "dubtes" respecte a la nova Llei que regula els lloguers. La llei que va entrar en vigor el 21 de setembre permet congelar i rebaixar els lloguers a 60 municipis catalans on es considera que el mercat de lloguer està tensat. D'entre el llistat de municipis inclosos dins la declaració transitòria d'àrees amb mercat d'habitatge tens, s'hi inclou Igualada.

No és una llista tancada i s'hi podran afegir aquells municipis en què el preu del lloguer creixi de manera sostinguda i superior a la mitjana del país. Aquesta nova Llei regula el preu de lloguer dels pisos a través de l'índex de referència calculat per la Generalitat i afectarà a tots els nous contractes de les ciutats que entrin dins el paràmetre de zona tensada, però també es preveuen excepcions com és el cas de pisos de nova construcció o en els que s'hagin fet obres de rehabilitació, no incloses les obres de manteniment, i de propietaris que cobrin fins a 2.000 euros mensuals.

Es tracta d'una normativa que preveu sancions pels propietaris en el cas d'incompliment d'aquesta normativa. Els agents immobiliaris consultats per la UEA consideren que "la llei trasllada als propietaris la ineficiència de les administracions públiques per a la creació d'habitatge social" i apunten que hagués estat millor "poder fer una reforma de polítiques d'habitatge de manera consensuada amb els diferents agents implicats, ja que aquesta llei no resol el problema real d'habitatge social."

Creuen que "el fet de limitar els preus de lloguer pot comportar que els propietaris no lloguin els seus habitatges i acabin posant-los a la venda amb la qual cosa encara es reduirà més el mercat de lloguer" i "difícilment es resoldrà el problema de la manca d'habitatge." Creuen que és positiu aplicar mesures per limitar el preu del lloguer en el moment de la renovació de contractes "amb l'objectiu d'evitar un augment desproporcionat del lloguer pel cas que s'hagi de renovar." També opinen que hauria de ser més estricte pel que fa a les obligacions del llogater, ja que "es donen molts abusos especialment que fa al mal ús dels pisos, impagats i ocupacions, que han augmentat considerablement els darrers mesos."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.