TORNAR

La UEA demana que es prorroguin els ERTO

Denuncien que ”les solucions de l’administració no poden tardar tant”

economia
Dimarts, 22 setembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Unió Empresarial es mostra preocupada perquè "s'acaba el mes de setembre i  no se sap quin és el futur dels ERTOs ni altres mesures." L'entitat demana aclarir "en quina condició legal queden els treballadors i treballadores que han de tenir cura dels seus fills i filles en cas de confinament per la COVID-19."

PUBLICITAT

La patronal anoienca considera que "l'ús dels ERTO com a mecanisme temporal ha resultat efectiu per reduir la destrucció d'ocupació per impacte de la pandèmia i ha ajudat a parar el cop." Per aquest motiu, es mostren preocupats perquè "no se sap quin és el futur dels ERTO ni el futur d'altres mesures possibles que ajudin a les empreses superar els efectes de la pandèmia. Per això, instem a l'executiu central, solucions ràpides i àgils davant la imminència i urgència d'aquest fet." El president de la UEA, Joan Domènech, demana que "mentre duri la crisi, s'han de mantenir els ERTO. Hem de garantir l'ocupació per a tots els treballadors i treballadores i salvar les empreses. No pot ser que encara no sapiguem quin és el futur dels ERTO."

S'insisteix també que "cal una resposta respecte a quina situació queden els treballadors i treballadores que no puguin accedir al seu lloc de feina per tenir cura dels seus fills i filles, per quarantena, encara no hagin donat positiu." En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia afegeix que "es constata un cop més, que l'administració segueix actuant massa tard i de forma improvisada. Les empreses, els treballadors i treballadores no poden seguir esperant a la vigília per saber com han d'actuar ni en quines mesures. És l'Estat qui ha de vetllar perquè tothom quedi protegit legalment."

Domènech afirma que "costa de creure que amb el recorregut que ja portem de la situació generada per la pandèmia, l'administració no sàpiga resoldre en quina situació legal queden els treballadors i treballadores que hagin de tenir cura dels seus fills i filles per quarantena. L'Estat ha de donar solució a totes aquestes casuístiques. Nosaltres, a la comarca de l'Anoia, ja ho vam experimentar pel confinament perimetral i la solució va arribar cinc mesos tard. No podem tornar a passar per això. Les empreses no poden rebre més cops i els treballadors i treballadores no poden tornar a quedar desemparats."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.