TORNAR

La UEA demana la consideració de "zona catastròfica" per a la Conca

Insisteixen en donar facilitats a les persones que fan teletreball

economia
Dimarts, 12 maig 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La patronal anoienca fa un comunicat molt sever contra l'actuació de les administracions des de l'inici de la COVID19. Carrega especialment contra l'administració espanyola, i en menor mesura la Generalitat, per la manca d'ajudes als autònoms i la manca de solucions també per a sectors determinats com l'hosteleria.

La Unió Empresarial espera que es valori la situació "crítica" de l'Anoia i que l'administració apliquin mesures de protecció "especials i prioritàries" per a les empreses afectades. En un manifest, la patronal exposa que cal un pla especial per a la indústria "que promogui el suport a la indústria i vetlli per la capacitació i el suport de les nostres empreses i que tingui en compte les diverses necessitats segons sectors i dimensions d'empreses." També que es consideri "zona catastròfica" a la Conca d'Òdena.

Lamenten la manca de solucions per als treballadors i treballadores que no van poder accedir a dins la Conca durant el confinament perimetral. Les mesures aprovades pels governs espanyol i català "no són suficients per al col·lectiu d'autònoms, ni tenen en compte les seves necessitats específiques. La majoria tancaran previsiblement amb pèrdues i no podran afrontar la seva recuperació només amb préstecs, ja que l'endeutament no serà assumible per la major part dels casos". Exigeixen "un pla d'ajuts directes destinats a aquests col·lectius, un dels més afectats per la crisi".

Amb relació al sector de la restauració, proposen "un projecte turístic en l'àmbit de país per poder potenciar i repartir el turisme nacional arreu de Catalunya, que ajudi a deslocalitzar les zones tradicionalment turístiques cap a zones de menys densitat." Quant al petit comerç, sol·liciten que hi hagi ajudes directes i que els préstecs ICO tinguin "un interès més baix o s'elimini".

Teletreball

Hi ha noves realitats sorgides d'aquesta crisi, com l'augment de persones que fan teletreball. La UEA reclama "ajudes per a guarda d'infants o mesures i serveis per tal que el teletreball pugui ser el treball a distància que hauria de ser i no el caos actual. El govern ha de poder garantir les necessitats dels més menuts sense que tot l'esforç de temps i diners recaigui únicament en els pares i les empreses."

Més informació sobre la COVID19 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.