TORNAR

La UEA i la patronal Garraf-Penedès acorden fer pressió per desdoblar la C-15

Les dues associacions també tracten temes de transports i de millora mediambiental

economia
Dissabte, 22 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La patronal anoienca ha compartit les seves posicions amb els empresaris del Penedès, amb els que hi ha objectius comuns, sobretot en l'àmbit d'unes infraestructures que comparteixen els territoris. Sobre la taula, la necessària millora de la C-15, que uneix el centre de Catalunya i l'Anoia amb el Penedès i la costa.

Representants de les dues entitats, després de la trobadaLa Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) acosten posicions per col·laborar en diferents àmbits, després d'una trobada aquesta setmana. Les dues patronals afirmen que "compartim inquietuds, problemàtiques i necessitats empresarials i també algunes idees, objectius i eixos de treball". En aquest sentit, al llarg de la reunió ambdues associacions van marcar algunes línies estratègiques a treballar conjuntament com per exemple impulsar accions per afavorir la cooperació entre empreses dels dos territoris i també actuar com a lobby en l'àmbit de les comunicacions i la mobilitat.

Quant a aquest punt, la UEA i la FEGP afirmen que per progressar econòmicament i ser més competitius és vital comptar amb unes comunicacions òptimes tant per carretera com per xarxa ferroviària, tenir bones infraestructures i un servei de transport públic eficient. Les dues entitats van acordar fer front comú en diverses accions que es volen portar a terme com, per exemple, "el desdoblament de la C-15, en el tram entre Igualada i Vilafranca, via que uneix l'Anoia i el Penedès-Garraf". També un transport públic més eficient, que millori la connexió entre nuclis i municipis de les comarques de la Vegueria Penedès, el transport ferroviari i el preu del peatge de la C32 a Vallcarca.

En l'apartat mediambiental, es va parlar de "fórmules per estalviar en energia i/o substituir-la per energies netes". En finalitzar la trobada els representants de la FEGP i la UEA van valorar molt positivament la reunió, pels acords arribats, la bona sintonia i la predisposició de les dues associacions de col·laborar i sumar esforços, tot amb l'objectiu de vetllar per les empreses i el territori.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.