TORNAR

La UEA i els batlles de l'Anoia Central aborden les problemàtiques de mobilitat

Els batlles fan una aposta també per estudiar un transport més eficient cap a Lleida

economia
Divendres, 14 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Representants de la patronal es reunien a principis de mes amb els batlles de vuit poblacions de la part central de l'Anoia. A la trobada, a la Pobla de Claramunt, es va tractar -a més de la mobilitat-, la necessitat de "donar funcionalitat a les petites parcel·les disponibles als polígons municipals". 

La trobada, al Mas dels VivencsBatlles i regidors de vuit consistoris (Igualada, Santa Margarita de Montbui, Vilanova del Camí, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, Castellolí, Carme i Sant Martí de Tous) van tenir una trobada amb representants de la Unió Empresarial per posar al dia estratègies de millora de les comunicacions i la mobilitat. La trobada va tenir lloc al Mas dels Vivencs, a la Pobla de Claramunt, per "identificar els punts forts i els punts febles en quant a infraestructures i mobilitat" i també "compartir inquietuds, idees i propostes sobre la realitat actual i el futur de la comarca de l'Anoia, i alhora debatre algunes estratègies i apostes que com a municipi estan fent o tenen previst fer". 

Les qüestions més comunes van girar al voltant de la importància d'apostar per una mobilitat "urbana sostenible, amb estratègies de pacificació del trànsit dins el municipi" i una
reformulació del transport públic: "la idoneïtat que AMTU estudiï les possibilitats del transport flexible a la comarca; la importància de la connexió entre municipis, i també cap a Barcelona i cap a Lleida; la necessitat de millores en transport ferroviari".

Es va posar de relleu "com donar funcionalitat a les petites parcel·les disponibles als polígons municipals". Els representants dels diversos municipis van manifestar la necessitat de sòl industrial de majors dimensions. En aquesta línia, es va emfatitzar la importància d'apostar pel creixement de les empreses existents i l'atracció de noves, sempre dins la coherència comarcal. Així mateix van compartir la importància de dos eixos essencials com són la C-15 i la Ronda Sud, "estratègics per als municipis de l'Anoia Centre".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.