Dilluns, 29/9/2014
764 lectures

desoVediènSia

Ja tenim convocatòria per a la pregunta del milió! Però no sabem si ens la deixaran respondre.

Em pregunto llavors si cal fer una pregunta sabent que no ens la deixaran respondre, però està clar que en el millor dels casos, caldrà una resposta encara que no hi hagi pregunta ,no?

Crec fermament que sí, cal una resposta des del seny, però també des de la rauxa! Tant si com no...

Ui! Quina por la paraula desobediència, això de votar en caixes de cartró i no tenir el reconeixement de la comunitat internacional (la mateixa comunitat internacional que va abandonar durant 40 anys aquest poble sota les urpes de la dictadura franquista) Sembla que és el final del camí... del camí d' Ítaca per a alguns, del camí de la frustració, del desengany i la desil•lusió per als altres i, del camí de la impunitat per als de sempre.

Per culpa de la desobediència un oprimit pot alliberar-se i un poble seguir caminant per esdevenir independent (lliure, sobirà, autònom i autosuficient)

Apel•len a la constitució (la intocable) per garantir ara la democràcia, i la llei, i la unitat. I un cistell de rovellons ,si volen! Sincerament, no sóc jurista ni la conec personalment, però no és la constitució la que duu escrita la igualtat de drets i deures de tots els ciutadans i ciutadanes, que conté el dret a l'habitatge, el dret al treball... Au va!

Perquè ara és l'hora (diuen), sí, sí, ara és l'hora de la desobediència (i d'una vaga social general, si cal) Ja era hora!

De moment ja sabem que la volen impedir, des de les més altes instàncies i des de les cloaques de les mateixes, aquesta convocatòria destapa la caixa dels trons (i potser dels tancs), però si ara no, quan? Ja és hora d'apagar el telenotícies i parlar amb els veïns i veïnes...

Perquè ens convoquen que responguem una pregunta, i voldrem seguir responent moltes altres preguntes, i tenir el dret a obtenir també respostes... per què sí, independència, però de qui?

Del deute bancari que tenen la majoria i, més, grans partits polítics d'aquest país?

De les grans multinacionals que ens subministren els serveis bàsics a la major part de la població?

És l'hora de la independència dels especuladors borsaris? Que no tenint-ne prou a arruïnar milions de famílies amb el joc del monopoly, ara especulen amb els recursos naturals, l'alimentació i la salut de totes

40 dies per al 9 de novembre, personalment, seguiré esperant més la primavera que no pas la independència...

Però moltes gràcies a tots i a totes per continuar desobeint!

Altres articles de Edu Balsells

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.