TORNAR

Carles Gómara descobreix a la UEA les noves tendències presentades al MWC

Carles Gómara: ”El 2016 es faran tantes fotos com en tota l’era analògica”

Empresa
Divendres, 3 juny 2016. 12:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El 2016, gràcies als dispositius mòbils, es faran tantes fotos com en tota l'era analògica. La innovació frenètica i la competitivitat entre operadores i sistemes operatius van ser algunes de les claus del MWC '16 i les tendències que se'n deriven que el ponent Carles Gómara va explicar a la Unió Empresarial.

El Mobile World Congress (MWC) és i s'ha consolidat com el Congrés on es presenten les novetats mundials del sector de les tecnologies mòbils. La passada edició del MWC 2016 ha tornat a batre el seu propi record d'assistents i d'expositors, amb unes xifres superiors als 101.000 assistents i 2.200 expositors de 204 països. El Gerent de l'Àrea d'Innovació d'ACCIÓ, Carles Gómara, va ser aquest dimecres a la Unió Empresarial per donar a conèixer les principals novetats tecnològiques. El potencial dels dispositius que obeïran la veu, els mòbils 5G o l'internet de les coses, ja són a l'horitzó.

Gómara va començar parlant de la saturació del negoci dels smartphones. Les novetats se centren en afegir característiques innovadores dels dispositius, per exemple, mòbils que floten a l'aigua, un altre que té una bateria que es carrega en només 15 minuts o un telèfon modular en el qual s'hi poden inserir accessoris. La SIM virtual (o eSIM), quelcom novedós també, s'ha donat a conèixer en aquesta edició i permetrà canviar directament d'operador de mòbil i connectar tots els gadgets amb els smartphones o tablets sense haver de canviar la SIM física que, de fet, deixarà d'existir.

L'atracció del MWC 2016 van ser les ulleres de realitat virtual, dispositius que simulen que ens trobem en un altre lloc. Quelcom que té aplicacions en diversos camps, com el lúdic i que es complementa amb una altra possibilitat, com la realitat augmentada. Una altra tendència és la dels assistents personals, les tecnologies aplicades a objectes que pretenen acompanyar i facilitar la vida a les persones. Ara ja, amb la possibilitat de la veu. 

Gómara, aquest dimecres, a la UEAEls mòbils 5G són una altra revolució, segons Gómara, que és a les portes. "Amb el 5G es resoldran les saturacions als llocs més concorreguts" afirma. Algunes altres de les novetats seran l'internet tàctil a distància, i l'ampliació de la cobertura mòbil arreu del món amb drones, a través de projectes com els que han endegat Facebook (Internet.org) i Google (Project Loon). Al MWC també es van veure avenços i una aposta clara de les grans empreses en els automòbils semi autònoms i alguns totalment autònoms connectats a Internet, "quelcom que ja es veu als parcs logístics". 

És tendència també que tot estigui connectat a través de l'Internet of things (IoT), que els objectes de la vida quotidiana estiguin interconnectats. Un procés que oferirà informació privilegiada a les empreses sobre els hàbits de costum. El darrer extrem és l'avenç de la intel·ligència artificial. Es basa en tecnologies vinculades a la gestió del big data (dades massives). Trobem màquines "que aprenen de forma mecànica i assimilen la informació per treure conclusions i proposar accions a realitzar (machine learning), altres que emulen els processos de raonament i aprenentatge de la ment humana", simulant els milions de connexions que hi ha entre les neurones del cervell (neuronals networks), i també n'hi ha d'aprenentatge profund (deep learning).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.