//Plugins sense CDN ?>
El model econòmic vigent, de tipus lineal, es basa sobretot en l'ús de grans quantitats d'energia i d'altres recursos finits, que s'usen una vegada i tot seguit es llencen. Ara, la patronal anoienca fa l'aposta per abordar un dels punts febles del model productiu. L'acte s'emmarca al voltant del Dia Internacional del Medi Ambient.
El dimecres 7 de juny la UEA posa sobre la taula una jornada formativa sobre l'economia circular. Amb el nom de 'Cap a una Economia Circular a l'Anoia' es vol apropar a les empreses anoienques i de comarques 1 veïnes aquesta nova concepció de l'economia, amb la voluntat de fomentar sinergies circulars entre elles perquè puguin compartir recursos, reaprofitar materials i generar major riquesa.
La idea parteix d'aprofitar elements que poden semblar una despesa (residus o vapors, per exemple) per a unes empreses però que per a altres poden significar recursos. Al llarg de tot el matí passaran per la seu de l'entitat diversos ponents de primer nivell sobre el tema, des de l'igualadí Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic, al director del Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), Arnau Queralt, o la directora de l'Àrea Tècnica de Foment del Treball Nacional i vicepresidenta de la Comissió de Desenvolupament Sostenible i Medi Ambient de la CEOE, Alba Cabañas.
Una altra vessant interessant, i que també es donaran a conèixer, són les diverses línies d'ajuda que la Generalitat de Catalunya té actives per fomentar l'inici de projectes circulars. La jornada servirà també per posar en contacte empreses que vulguin endegar projectes de revalorització dels seus residus, alhora que es mostraran diversos exemples de bones pràctiques que ja es duen a terme actualment a l'Anoia.
Des de la Generalitat de Catalunya s'han posat en marxa diverses ajudes: l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) té activa una línia de subvencions per a projectes de foment de l'economia circular, i ACCIÓ disposa dels Cupons d'Ecoinnovació. Dues línies de finançament que a vegades poden passar desapercebudes a les empreses.
La xerrada està en destinada eminentment a empreses de l'Anoia i comarques veïnes. Si algun particular està interessat en assistir-hi, pot posar-se en contacte telefònic amb l'entitat (93 805 22 92).