//Plugins sense CDN ?>
Uns estudis a fi de formar talent creatiu en el sector històric del gènere de punt. Aquest és el perfil del cicle mitjà de 'Tècnic/a en fabricació i ennobliment de productes tèxtils': a partir de setembre, al Milà i Fontanals. La direcció de Fitex explica que "hi ha un augment en la producció que té correspondència, en aquest sector, amb el del consum. Per això, calen persones que siguin creatives, capaces d'enamorar el consumidor". La inserció "serà ràpida" a causa de l'alt nombre de jubilacions qu es preveuen.
El Milà i Fontanals obrirà el 2016-17 un cicle formatiu de dos anys, dual, de fabricació i ennobliment de productes téxtils de gènere de punt. Els alumnes podran treballar ja en empreses del sector al mateix temps, en el segon any. Els estudis es divideixen en una primera fase d'un any amb la càrrega lectiva mentre que els darrers mesos es dedicaran principalment a la pràctica. Aquests nous estudis, que es van presentar la tarda d'aquest dilluns a la Cambra de Comerç d'Igualada, "són fruit de la col·laboració de diferents agents públics i privats" explica el gerent de Fitex, David García. Una iniciativa que ha fet confluir la patronal tèxtil, l'Ajuntament d'Igualada, la Cambra i l'IES Milà i Fontanals.
El director del centre, Joan Anton Linares:, afirma que "no sabem com anirà amb exactitud, però crec que tindrà molta demanda. Ara hi ha producció i tenir mà d'obra especialitzada és un al.licient per a empreses i també ho hauria de ser formar-se per a aquells que cerquen feina". David García, per la seva banda, va posar números sobre la taula: "tenim 140 empreses en el sector i uns 1.500 professionals. Se'ns en jubilaran 120 en breu i són de l'àrea industrial. No és només una demanda per a nova ocupació, és cobrir jubilacions que hi haurà a curt i mig termini". En aquest sentit, des de Fitex asseguren que "la borsa de treball cada cop té més demanda. Els alumnes que feien el mòdul de tissatge han trobat feina en un 80%". Hi haurà en un parell d'anys 200 vacants.
És el tercer mòdul d'estudis de caràcter dual que s'implanta al Milà i Fontanals, després de manteniment industrial i química. En aquest el perfil és de futurs professionals en les àrees de desenvolupament de producte, de tissatge o en acabaments. David García matisa que "s'ha perdut molta formació tèxtil els darrers anys i això ens fa pensar que vindran de molt lluny a cercar els professionals que formem aquí".
A la roda de premsa de presentació també van intervenir Xavier Badia, de la Cambra de Comerç, i Àngels Chacón, responsable de Dinamització Econòmica i de l'àrea de formació de l'Ajuntament igualadí. Chacón espera cobrir "les 30 places" que tindrà aquest cicle mitjà. Considera que els professionals que van perdre la feina en els acomiadaments de fa deu anys, en l'onada de tancaments de fàbriques, "és difícil recuperar-los. Molts són ja en altres sectors i altres s'han jubilat. I ara cal un perfil que s'adapti més a les TIC".