TORNAR

El Somiatruites revalida el prestigi Michelin

El restaurant i hotel igualadí es manté per sisè any consecutiu a la Guia Michelin d’Espanya i Portugal i torna a rebre l’Estrella Verda i el distintiu Bib Gourmand

Empresa
Dilluns, 27 desembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Diuen que en l'alta cuina, com en altres àmbits, costa tant o més mantenir-se a les fites que no pas assolir-les. N'és un exemple el Somiatruites, d'Igualada, que per sisè any consecutiu, es manté a la Guia Michelin d'Espanya i Portugal.

A més, el restaurant i hotel dels germans Xavier i David Andrés, ha tornat a ser distingit amb l'Estrella Verda Michelin, que atorga la prestigiosa guia "als negocis gastronòmics compromesos amb la defensa del medi ambient per fer valdre i difondre les millors pràctiques gastronòmiques en l'àmbit de la sostenibilitat". Michelin ha valorat l'estructura arquitectònica en el conjunt del barri del Rec d'Igualada i l'hort de la coberta que serveix com a aïllament tèrmic i produeix vegetals per abastir de matèria primera la cuina del restaurant. A més, l'hort es rega amb l'aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d'aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l'adob per l'hort; un circuit tancat que genera un residu zero.

El Somiatruites ha rebut aquest distintiu al costat d'establiments com Les Cols d'Olot, la Cocina Hermanos Torres de Barcelona i l'Antic Molí d'Ulldecona, entre d'altres.

Paral·lelament, la guia Michelin també concedit, per sisè any consecutiu, el distintiu Bib Gourmand al Somiatruites, una etiqueta que reconeix els establiments que ofereixen una proposta gastronòmica d'alta qualitat a preus assequibles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.