//Plugins sense CDN ?>
Diuen que en l'alta cuina, com en altres àmbits, costa tant o més mantenir-se a les fites que no pas assolir-les. N'és un exemple el Somiatruites, d'Igualada, que per sisè any consecutiu, es manté a la Guia Michelin d'Espanya i Portugal.
A més, el restaurant i hotel dels germans Xavier i David Andrés, ha tornat a ser distingit amb l'Estrella Verda Michelin, que atorga la prestigiosa guia "als negocis gastronòmics compromesos amb la defensa del medi ambient per fer valdre i difondre les millors pràctiques gastronòmiques en l'àmbit de la sostenibilitat". Michelin ha valorat l'estructura arquitectònica en el conjunt del barri del Rec d'Igualada i l'hort de la coberta que serveix com a aïllament tèrmic i produeix vegetals per abastir de matèria primera la cuina del restaurant. A més, l'hort es rega amb l'aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d'aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l'adob per l'hort; un circuit tancat que genera un residu zero.
El Somiatruites ha rebut aquest distintiu al costat d'establiments com Les Cols d'Olot, la Cocina Hermanos Torres de Barcelona i l'Antic Molí d'Ulldecona, entre d'altres.
Paral·lelament, la guia Michelin també concedit, per sisè any consecutiu, el distintiu Bib Gourmand al Somiatruites, una etiqueta que reconeix els establiments que ofereixen una proposta gastronòmica d'alta qualitat a preus assequibles.