TORNAR

Unes 150 persones que van optar per l'INS Milà esperen una opció per matricular-se

Son sol·licituds que han arribat per al període d’admissió extraordinària

ensenyament
Dimecres, 15 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que s'han ampliat les ràtios dels grups i es van afegir dos cursos, entre 140 i 150 alumnes estarien encara pendents de poder-se matricular a Formació Professional (FP) a l'INS Milà i Fontanals. Una de les opcions, davant la manca de places, seria fer els cursos a l'Institut Obert de Catalunya.

El curs escolar que ha començat a l'Anoia parteix amb menys alumnes a infantil i primària, però en canvi, com es donava a conèixer durant els mesos de juny i juliol, una alta demanda de places d'FP que no s'ha satisfet. En concret, a l'INS Milà i Fontanals, on segons l'Ajuntament d'Igualada, ara hi ha uns 150 alumnes que resten encara per matricular-se. Són peticions fetes els darrers dies, en el període d'admissió extraordinària, tant de grau mitjà com de grau superior (que acabava aquest dimarts). Aquestes demandes, segons el centre, es poden resoldre fins aquest divendres.

Els sindicats USTEC i Intersindical ja han criticat la "manca de planificació" del Departament d'Educació pel que fa a places d'FP. Lídia Blanch, d'USTEC Anoia, lamenta que "s'han omplert la boca de què cal potenciar l'FP, però ens trobem amb aquestes mancances". Una de les solucions que ofereix l'administració és que les persones que no acabin entrant als cicles de l'INS Milà i Fontanals puguin cursar els estudis a través de l'Institut Obert de Catalunya. Una solució que "no convenç", segons indica la segona tinent de batlle Patrícia Illa.

Es tracta de cursos "que tenen un alt component pràctic. Qui no tingui centre físic té l'opció del IOC, però cal recordar que molts d'aquests són estudis que sense pràctiques perden tota l'essència. L'INS Milà està al límit, sobrecarregat, i encara que hi hagi professors que també són al IOC, els alumnes no tindran laboratoris per fer les pràctiques. És una solució precària".

Illa assenyala que "en total, gairebé mig miler d'alumnes s'han quedat sense plaça al Milà aquest estiu, en les diferents fases d'admissió. És cert que s'han obert grups, dos, i s'han ampliat les ràtios, però 'perdem la pista' a molts joves que no han pogut obtenir plaça i no tenim mitjans per fer un seguiment. Una part important pot trobar lloc a centres privats, però molts queden 'penjats' sense tenir tampoc accés al mercat laboral".


2 Comentaris

M

Maestre

Igualada

15 de setembre 2021.17:43h

Respondre

Que el sindicat USTEC i Intersindical diguin que hi ha hagut ”manca de planificació” es per llogar-hi cadires.

A

Alfred Simó

15 de setembre 2021.09:16h

Respondre

Des de CCOO portem anys denunciant la FP low cost en què el govern s’ha instal·lat. Entenem que desencallar la situació requereix l’entesa conjunta dels agents socials del territori, empreses... Llegir més i departament d’educació, just en aquest ordre.

D’altra banda, ja fa anys que hem formulat propostes per al correcte funcionament de l’IOC, moltes de les quals no s’han implementat, però traslladar la demanda de matrícula a l’IOC tampoc és una bona resposta quan estem parlant de graus formatius que requereixen una formació dual rigorosa i ajustada a la realitat productiva del territori.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.