TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada vol portar a la ciutat els graus de Medicina, Psicologia i Dret en els pròxims anys

ensenyament
Dimecres, 27 setembre 2023. 18:51. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

L'alcalde Marc Castells ha anunciat que està en converses amb la Universitat de Lleida per portar els graus universitaris de Medicina, Psicologia i Dret a Igualada. A més, per aquests anys vinents, s'ha fixat l'objectiu d'arribar a 1500 estudiants universitaris a la ciutat abans de l'any 2030.

En una compareixença des del nou Campus Salut, situat al Passeig Verdaguer, Marc Castells, acompanyat de tots els regidors de Govern, ha destacat que "l'objectiu d'aconseguir 1.000 estudiants que es va plantejar fa temps està més que assolit de cara al curs 2025/26".

L'alcalde ha fet públic que enguany, "per primera vegada totes les places s'han omplert amb primeres opcions". A més, ha assegurat que "dels 800 estudiants universitaris que hi ha a Igualada, 235 són de la comarca de l'Anoia" i ha dit que "no només hem aconseguit que gent de fora s'interessi per venir a estudiar a Igualada, sinó que els nostres joves no hagin de marxar fora per a poder estudiar a una universitat pública i de qualitat".

En paral·lel a l'augment de graus i d'estudiants, també ha destacat la futura ampliació del campus universitari del Pla de la Massa, com un altre dels fets que es produiran els pròxims anys, per donar cabuda a l'increment d'oferta universitària i d'estudis superiors: "Quan vam construir aquest Campus ja vam deixar uns terrenys preveient la futura ampliació, que ara, ja hem concretat amb l'annexió de quatre noves aules per a 50 alumnes cada una" el que suposarà poder acollir fins a 200 nous estudiants.

De la mateixa manera, Castells ha anunciat que els pròxims cursos "s'ampliarà el nombre d'alumnes del doble grau de Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica" que es cursa al campus igualadí de la UdL.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

28 de setembre 2023.09:14h

Respondre

100 DIES + IGUALADA, i una foto per emmarcar (el Departament de comunicació i imatge a tota vela)


I de l’APROVACIÓ de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d’Igualada, ... Llegir més QUÈ ??

Recordem que el POUM és l’instrument de planejament urbanístic bàsic per a l’ordenació integral del integral del territori d’un o diversos municipis comprèn necessàriament:
1. La classificació del sòl que vincula tot el del territori planejat amb un destí urbanístic bàsic així com amb el corresponent règim jurídic.
2. La definició dels elements fonamentals de l’estructura general de l’ordenació urbanística del territori planejat, és a dir les vies de comunicació principals, ús residencial o d’activitat econòmica, els equipaments i serveis comunitaris més rellevants i les zones verdes o lliures, etc.
3. La fixació del programa per al desenvolupament i execució de les corresponents previsions, així com el període mínim de vigència del mateix pla.


L’actual POUM de Igualada data dels 1986 (més de 37 anys !!!), i des de llavors han canviat molt les circumstàcies econòmique i socials. Només cal donar-se un volt pel Rec i altres carrers amb edificis d’antigues fàbriques avui en desús.

Tindria de ser un instrument, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, eficient, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicament.

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes tant cabdals, pel present i futur.

Masa demanar, somiar ?. S’ha incia un nou cicle de 4 anys, i els mesos corren. Veurem el balanç que resulta ....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.