//Plugins sense CDN ?>
A partir del curs vinent es podrà estudiar el Grau en Enginyeria Informàtica a Igualada. És una titulació de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL), de quatre anys de durada i que inclou la Menció de Tecnologies de la Informació i donarà accés directe al Màster en Enginyeria Informàtica. En aquest primer curs s'ofereixen trenta-cinc places de nou ingrés.
El delegat del rector de la Universitat de Lleida al Campus d'Igualada, Carles Capdevila, ha assenyalat que el nou Grau en Enginyeria Informàtica que s'impartirà a Igualada "és un grau amb molta demanda per part dels joves que volen accedir a la universitat i també amb una gran demanda laboral per part de les empreses". "Els tres darrers cursos s'han cobert totes les places que es van oferir a Catalunya, fet que fa preveure que també cobrirem les que oferirem el curs vinent. Poder oferir aquesta titulació a Igualada facilita als estudiants de la Catalunya Central l'accés a una titulació de futur i d'alta demanda en el sector professional", ha afegit Capdevila. En aquest sentit, Marc Tomàs, de TIC Anoia i professor associat de la UdL, ha expressat que "actualment no podem cobrir tota la demanda que tenim de professionals de l'àmbit tecnològic".
L'ampliació de l'oferta formativa del Campus Igualada-UdL amb aquest nou Grau en Informàtica ha tingut el vistiplau de la Direcció General d'Universitats i de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya, donant resposta a "una reivindicació de la ciutat i del sector de les TIC des que la UdL es va fer càrrec dels estudis universitaris a la capital de l'Anoia", segons ha detallat Capdevila. La nova titulació té com a finalitat la formació de professionals competents en el disseny, desenvolupament i gestió de sistemes informàtics, amb una orientació pràctica i professional "que facilita la incorporació en empreses punteres en l'àmbit internacional". Cal destacar que és el Treball Final de Grau es podrà realitzar en el si de la mateixa empresa on es realitzen les pràctiques.
Magda Valls, directora de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida ha explicat que el nombre de places, trenta-cinc, "permet treballar en grups reduïts, garantint una docència d'alta qualitat, basada en l'avaluació continuada, l'aprenentatge per projectes i les metodologies actives". A més, Valls ha remarcat que "la proximitat i implicació d'aquest sector empresarial permet oferir un ampli ventall de pràctiques en empresa obligatòries a quart curs, que afavoreixen l'alta inserció laboral".
Per la seva banda, el batlle d'Igualada, Marc Castells, ha valorat "la visió estratègica" dels responsables del campus igualadí "per retenir el talent al territori i atraure'n de nou". "No hi ha futur sense coneixement", ha reblat.
Crida a les dones
Carles Capdevila, Magda Valls, Marc Castells i Marc Tomàs han aprofitat la presentació del nou Grau, que s'ha fet aquest dimarts a Igualada per fer una crida a les noies a estudiar una enginyeria: "Es necessiten noies al sector de les TIC, un sector que s'ha demostrat en alça i que ha permès que el món continuï funcionant durant la pandèmia", ha manifestat la directora de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida.
Minor Internacional Global Acting in ICT
El Grau en Enginyeria Informàtica ofereix el Minor Internacional Global Acting in ICT. Es tracta d'una especialització internacional de 30 ECTS que es desenvolupa durant el primer semestre de quart curs. Els estudiants visiten de forma consecutiva durant períodes de tres setmanes les universitats que participen en el projecte: la Universitat de Lleida, Fontys University of Applied Sciences (Països Baixos), PXL University of Applied Sciences and Arts (Bèlgica), University of Applied Sciences Upper Austria (Àustria) i Belgium Campus ITversity (Sudàfrica). De la mateixa manera, també es pot obtenir la doble titulació internacional Ingenieria Informática & Engenharia de Computaçao amb la universitat brasilera de Facens.
El Grau en Enginyeria Informàtica compta amb el segell internacional de qualitat Euroinf, que garanteix que la titulació assoleix els màxims estàndards europeus de qualitat, tant acadèmics com de capacitació professional, reconegut en l'àmbit global.
"Poder oferir aquesta titulació a Iguxalada facilita als estudiants de la Catalunya Central l'accés a una titulació de futur i d'alta demanda en el sector professional". Atenent el darrer informe de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, les feines relacionades amb el sector TIC acaparen el top 10 del rànquing de les ocupacions millor posicionades en el mercat de treball català.