//Plugins sense CDN ?>
Capellades ja té el seu Consell dels Infants. Una iniciativa que han impulsat diverses ciutats -fa unes setmanes s'obria a Igualada- i que cerca una major inclusivitat i atansar la presa de decisions als col·lectius més joves. Ara s'ha començat presentat el projecte a les escoles, que serà on es farà el treball principal.
El passat divendres es va donar a conèixer a la comunitat educativa de Capellades el projecte del Consell dels Infants. L'han impulsat des de les Àrees d'Educació i Participació Ciutadana i ha comptat amb el suport tècnic per presentar el projecte de la Diputació de Barcelona. El Consell dels Infants es planteja com un espai de participació infantil per als capelladins i capelladines de 5è i 6è de primària. Entre els seus objectius destaca el foment de la participació. Això s'aconsegueix promovent un escenari que sigui alhora educatiu i participatiu.
Amb aquest ens, els infants podran expressar-se i opinar sobre allò que els interessa, mentre aprenen els valors democràtics. Un Consell dels Infants també enforteix els vincles entre l'escola, l'Ajuntament i els infants de la vila, tot potenciant-ne la col·laboració. En aquesta trobada de presentació hi van assistir representants de les escoles de Capellades, els tècnics d'educació i joventut i les regidores de participació Adela Moreno i la d'educació, Susana Moreno, així com l'Àngel Soteras, regidor de cultura. La presentació tècnica del projecte va anar a càrrec del tècnic de la Diputació, Josep Colomer, que va explicar en què consisteix un consell i quina planificació de treball hi havia prevista per poder impulsar-ne un a Capellades.
Segons la regidora d'Educació, Susana Moreno, "a Capellades volem impulsar la creació del Consell dels Infants perquè creiem que és un bon espai per tal que els més petits aprenguin a expressar les seves opinions i interessos i perquè creiem que pot ser una bona eina per a que els infants de la vila comencin a participar en les decisions polítiques que els hi afecten. Es tracta d'un espai de participació política, que ha de tenir incidència en les decisions que es prenen al consistori". Després de presentar-se a les escoles, es traslladarà el projecte en altres espais representatius de la comunitat educativa, com les AMPES, als altres grups polítics municipals i a la resta de la ciutadania, per fer d'aquest un projecte de vila.
Marisol
Igualada
13 de juliol 2017.11:07h
Em sembla una iniciativa molt lloable. I desitjaria que, paral·lelament, les vivències que tinguessin aquests infants a través dels mitjans de comunicació (i les familiars, per descomptat) els... Llegir més orientessin també per la línia dels valors democràtics. Dissortadament sabem que per ràdio i televisió no sempre és així :-(