TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Es convoca un ple extraordinari a Igualada per votar una moció a favor de l'ESO a les Escolàpies

La direcció del centre ha acusat a la Generalitat de canviar el criteri i denegar el concert econòmic quan ja s’havien fet obres d’ampliació

ensenyament
Dimarts, 3 març 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En plena polèmica pel desacord entre Ajuntament i Generalitat per com es fa el pas de l'Ateneu a la xarxa pública (el govern critica "el cost econòmic que poden haver d'assumir els igualadins"), es manté obert un altre front. El ple igualadí votarà divendres una moció on es demana al Departament d'Educació que autoritzi la secundària a les Escolàpies.

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada convoca divendres un ple extraordinari amb un únic punt: "sol·licitar al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya l'autorització i el concert d'una línia d'ESO per al centre educatiu Escolàpies Igualada". El punt tindrà el suport del govern i requereix almenys perquè s'aprovi el suport o abstenció de dos grups de l'oposició (o un, si aquest no és C's amb el que no suma majoria el govern). La moció arriba després de les queixes del centre i de l'AMPA per la decisió de la Generalitat de no atorgar el concert per aquesta línia de secundària, malgrat que des de les Escolàpies es recorda que "se'ns havia donat el vistiplau inicial per començar a fer obres".

L'escola entén i denuncia que el Departament va canviar de criteri mentre que per part de l'administració de la Generalitat es remarca que no es complien amb els requisits, ja que hi ha dues línies a primària i només se'n preveia una a secundària. La moció indica que "el centre per la seva planificació de futur, el 2018 va presentar a les famílies de l'escola el projecte d'implementar una línia d'Ensenyament Secundari Obligatori per donar continuïtat a l'alumnat que, després de cursar la Primària, volgués romandre a l'escola per finalitzar l'etapa obligatòria".

El text segueix afirmant que "davant de la bona acollida que va tenir, aquest projecte va ser presentat al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i se'n va informar l'Alcaldia i al Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada. Després de rebre les primeres impressions en positiu per part del Departament d'Educació de la Generalitat, i seguint les orientacions que el mateix Departament els va indicar, es van iniciar les obres necessàries per adaptar l'edifici als requeriments dels nous estudis, a la vegada que es treballava en el projecte educatiu. I seguint les mateixes orientacions del Departament, donat que es tracta d'una situació singular, es va informar les famílies de com s'havia de procedir per la preinscripció". Remarquen que "l'escola ha treballat per complir amb la normativa reguladora per la implementació dels nous estudis, sempre seguint les orientacions rebudes per part de la Generalitat; finalment, el Departament ha comunicat a la Direcció del centre, abans de començar el procés de preinscripció, que no s'autoritzarà".

La intenció del govern és aprovar la moció aquesta setmana perquè pugui elevar-se a la Generalitat en el moment que les Escolàpies es reuneixin amb el Departament d'Educació, el dilluns 9. Les preinscripcions per a la secundària són el 23 de març i per això s'entén que "no es pot retardar més" aquesta moció.

PUBLICITAT

2 Comentaris

J

Jaume Colla

Igualada

4 de març 2020.19:23h

Respondre

Ja se sap! Hi ha partits als que nomes interesa algunes escoles. Alguns afiliats a certs partits tindran l’any que ve l’escola gratis. Ja s’ho faran venir bé, tots, per tenir plaça a la nova... Llegir més escola pública. D’altres no podrem seguir apostant per l’escola, en els nivells de secundaria, com havíem fet fins ara amb la primària. Una llàstima.

D

DILBERT

IGUALADA

4 de març 2020.19:16h

Respondre

Estimat Ajuntament d’Igualada. Si no m’equivoco, la caiguda de la natalitat vinculada a la crisi mundial financera va iniciar-se cap a 2009. Leman Brother, el detonant, va caure a 2007 tot i que... Llegir més els polítics li van treure importància d’inici, serà que són gurús!
De forma immediata, ja van notar-ho les Llars d’infants, per caiguda de la matriculació. Cap a 2012 l’efecte va notar-se a l’ensenyament obligat (a partir de Pàrvuls 3 anys) i així ha anat omplint tot el cicle de parvulari primer i educació infantil després, amb la conseqüència de LÍNIES SOBRERES (entre pública i concertada) a la zona, algunes fins i tot han sigut suprimides. I encara sobren places.
Aquest efecte crisi arribarà a ESO a 2021/22, és matemàtic i crec indubtable. Per tant, quin sentit te ara augmentar la oferta amb una línia nova? més quan properament inaugurem un centre públic al barri del Mirasol.
Si us plau, apliquem sentit comú i focalitzem esforços on calen. O si hi ha algun altre motiu desconegut per la població, si us plau, exposeu-lo. Si res podeu criticar al Departament d’ensenyament és l’excusa de que ”no n’obrin dues línies”, si tothom parlés clar tot s’entendria millor.
Gràcies,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.