TORNAR

El curs començarà a l'Anoia amb menys alumnes, però dos grups més de P3

Els dos grups nous seran a l’Emili Vallès i a l’Escola Pompeu Fabra; USTEC denuncia que ”no s’abaixen ràtios” després de la COVID

ensenyament
Dilluns, 6 juliol 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La davallada demogràfica pel que fa a naixements els darrers anys a l'Anoia es tradueix també en menys alumnes a les primeres fases de l'escolarització. Malgrat això, el curs 2020-2021 començarà amb dos grups més de P3 a la comarca.

L'escola Pompeu Fabra tindrà un grup més de P3El curs a l'Anoia començarà amb dos grups més de P3. Si bé el curs passat, els infants que van engegar el setembre eren 1.166 i estaven repartits en 59 grups, els 1.097 alumnes amb els quals s'encetarà el curs es distribuiran en dos grups més. En seran 61. Amb tot, queda per veure com s'engruixirà la xifra al llarg dels primers mesos amb la matrícula viva.

Els dos grups nous són en els dos casos a la Conca d'Òdena. Un d'ells és el que es va obrir en l'oferta inicial a l'escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí. L'altre és el que es va anunciar fa dues setmanes, després de la demanda de preinscripció, a l'escola Emili Vallés d'Igualada. L'obertura d'aquest grup en un centre públic és un dels efectes de l'augment de les preinscripcions que sol·liciten places en centres de titularitat de la Generalitat, sobretot a partir de la reconversió de l'Escola de l'Ateneu.

USTEC lamenta que "no hi ha reducció de ràtios"

Segons el sindicat USTEC, el Departament "no havia previst obrir més línies amb motiu del COVID-19" sinó que "va plantejar disminuir ràtios, subdividint grups però no com una obertura de noves línies com les que es fan ordinàriament." Lamenten que "en la darrera proposta, el Departament ja no tenia en compte cap tipus de reducció de ràtios ni subdivisió de grups. Només ho duran a terme en casos molt puntuals. Volen mantenir els grups tal i com han estat fins ara (mantenint les ràtios que hi ha) incorporant només 5.000 treballadores i treballadors substituts entre docents, personal d'atenció educativa i altres."

Consideren que aquesta xifra en global és "molt insuficient que, a més, continua essent inferior, proporcionalment, al nombre de treballadores que hi havia abans de les retallades. Les úniques línies que s'han obert, per tant, són les imprescindibles per mantenir les ràtios tal i com diu la normativa. Una normativa que no està pensada per un cas de pandèmia."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.