TORNAR

L'Escola Gabriel Castellà organitza, aquest dijous, una tarda de ciència al Somiatruites

ensenyament
Dimarts, 12 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Aquest dijous, 14 de març, el Restaurant Somiatruites acollirà la tarda de xerrada científica i birra adreçada a persones amb interès per l’univers i per motivar la mirada científica entre els més petits. L'acte serà a les 19h de la tarda i és oberta a tothom. 

L’Escola Gabriel Castellà i Raich organitza una tarda de ciència amb experts de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC) amb qui mantenen aliança Magnet. Aquesta iniciativa s’inspira en el pint of science, activitats per divulgar la ciència a tothom.

La ciència és un dels motors de canvi i progrés i les primeres edats són el punt d’inici per aconseguir que les persones aprenguin a pensar científicament. En aquest context, l’Escola Gabriel Castellà organitza un vespre de xerrada i debat científic regat amb birres per acostar conceptes com exoplanetes, supernoves i forats negres i descobrir les claus de despertar l’interès per la ciència entre els infants. El vespre científic s’emmarca en el projecte pedagògic de l’Escola Gabriel Castellà i Raich, que focalitza els aprenentatges a través de l’eix científic, a partir del treball de tallers i ambients científics i el treball globalitzat. Per a treballar la ciència, el centre educatiu compta l’expertesa l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC), amb qui formen aliança magnet des del curs 2021-22.

La jornada comptarà amb tres científics de l’ICE-CSIC que compartiran les curiositats de l’espai responent preguntes com Quin és l’origen dels exoplanetes, supernoves i forats negres? Com podem fomentar la mirada científica entre els infants? Què els va motivar ser científics? 

La 'Xerrada, debat i birres' comptarà amb la ponència 'Buscant planetes com la Terra', a càrrec de l'investigador Juan Carlos Morales; la xerrada 'Romanents de Supernova: Objectes impactants i d'importància crucial per a la vida humana', de la mà de l'investigadora Maria Kopsacheili i una tercera xerrada 'Forats negres, estrelles de neutrons i com observar l'inobservable', a càrrec de l'investigador Alessio Marino. 

L'activitat és oberta a tothom i per a participar-hi cal fer inscripció prèvia a: https://bit.ly/BirraCientifica14M 

El projecte MAGNET de l'Escola Gabriel Castellà

“MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. L’objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució d’excel·lència.

Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb ajuntaments, com és el cas d’Igualada. El programa Magnet aplega 41 centres educatius amb un total de 12.146 alumnes i 2.250 docents de 24 municipis de tot Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.