//Plugins sense CDN ?>
Els estudiants de segon curs del grau en Infermeria del Campus Universitari Igualada-UdL han rebut aquest dimarts una formació pionera a nivell internacional. Es tracta d’una formació en cures a pacients ostomitzats, és a dir, aquells pacients que han estat intervinguts quirúrgicament per tal de connectar òrgans o aparells interns (com ara l’estomac, el sistema urinari o respiratori) a l’exterior mitjançant un conducte no natural.
Aquest taller formatiu s’ha dut a terme en el marc del Programa de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures (BPSO, per les seves sigles en anglès), un programa que busca atorgar un caràcter més científic a les cures infermeres, basant-se en una sèrie de Guies de Bones Pràctiques que l’Associació Professional d’Infermeres d’Ontario (Canadà) elabora a través d’estudis i evidències científiques. L’objectiu final d’aquest projecte és implementar les guies en centres sanitaris i acadèmics per tal d’avaluar-les i poder millorar l’atenció al pacient.
Es tracta d’un projecte molt ambiciós que dona més prestigi i visibilitat als professionals d’infermeria dins l’equip multidisciplinar, fent més científica la seva feina, i permet crear sinergies i integrar centres universitaris i hospitalaris en la seva implementació. Actualment, només hi ha 19 centres a tota Espanya amb l’acreditació com a Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures.
El taller pràctic ha estat impartit per infermeres expertes en el camp, dels esmentats hospitals i els estudiants han pogut complementar la formació teòrica de les aules amb la visió pràctica d’aquestes professionals en actiu.