TORNAR
PUBLICITAT

L'INS Alexandre de Riquer de Calaf acull joves estrangers amb un projecte europeu de treball col·laboratiu

quinze joves de Txèquia, Romania i Grècia s’han desplaçat a Calaf per participar d’un projecte pilot de treball col·laboratiu, en el marc del programa Erasmus+

ensenyament
Diumenge, 25 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Institut Alexandre de Riquer de Calaf ha presentat en el marc del programa Erasmus+ KA229, destinat a centres educatius, un projecte pilot entre joves estudiants de diferents països d'Europa. L'objectiu és promoure l'aprenentatge de l'herència clàssica comuna - grega i romana - a partir de l'experiència i treball col·laboratiu, tot utilitzant eines TIC i millorant les habilitats en llengua anglesa.

PUBLICITAT

Aquesta setmana, un total de quinze joves de 3r i 4t d'ESO dels instituts col·laboradors del projecte - cinc de Txèquia, cinc de Romania i cinc de Grècia - s'han desplaçat fins a Calaf acollits per diferents famílies. 

Les accions que han desenvolupat han inclòs diversos temes: història, planificació de ciutat, llengua, tecnologia i tradicions. Entre altres, han realitzat una visita a l'Ajuntament de Calaf, una al barri gòtic de Barcelona, una a la Tarragona romana i una al museu arqueològic i la Torre Manresana d'Els Prats de Rei. A partir de les informacions recollides, han  geolocalitzat a través de Google maps els diferents punts d'interès i han creat una cronologia en línia.

Les activitats del projecte estan dissenyades per complir els objectius acadèmics i per promoure el treball col·laboratiu. Els estudiants treballen individualment, per parelles o en grups quan les activitats es realitzen a la seva pròpia escola però tenen la possibilitat de treballar en grups o parells mixtos amb companys dels altres països a través de sessions de Twinning o altres plataformes de comunicació per internet.

Les institucions que participen en el projecte són: Scoala Gimnaziala Gheorghe Popovici en Apateu de Romania; ZS Hercíkova 19 dins Brno, de la República Txeca i 4t Gimnàs Volos en Volos de Grècia. "Tots els centres col·laboradors ja havien participat en altres programes i això ens permet aprendre també de la seva expertesa i que tot sigui un èxit", han declarat els coordinadors del projecte Salvador Oliva, Jordi Pipó i Eva Torres de l'INS Alexandre de Riquer. 

Aquest acollida escolar és una de les quatre mobilitats que preveu el projecte presentat per l'INS. A cada intercanvi viatjaran cinc estudiants diferents i es preveu que el projecte es desenvolupi durant dos anys. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.