TORNAR
PUBLICITAT

La Gaspar, al mapa d'Innovació Pedagògica de Catalunya

Aquest mapa defineix quina és actualment la fotografia de la innovació educativa de Catalunya

ensenyament
Dilluns, 3 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Gaspar surt al mapa. Un mapa més. En aquest cas, i en un curs en què l'escola igualadina ha estat reconeguda amb diversos premis, figura en el nou mapa d'Innovació Pedagòficacreat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. El mapa va ser presentat el passat dissabte 18 de maig a Bellaterra, en el marc de la II Jornada d’Innovació Pedagògica.

PUBLICITAT
Aquest mapa defineix quina és actualment la fotografia de la innovació educativa de Catalunya. El mapa, que mostra les innovacions realitzades en un total de 1.896 centres reconegudes pel Departament es va presentardurant la celebració de la II Jornada d’innovació pedagògica que va tenir lloc al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
El mapa de la innovació és un mapa interactiu que identifica els programes d’innovació reconeguts i acreditats pel Departament d’Educació i situa damunt del territori els centres participants en cadascun d’ells, podent conèixer els anys d’implantació des del curs 2015-2016 fins el curs actual. Alhora, es determina en què consisteix cada programa, quins són els objectius, els requisits i compromisos pels centres participants i la normativa que el regula, amb enllaços a les pàgines web del programa.
 
El mapa de la innovació és una eina que permet als docents conèixer altres escoles o instituts que desenvolupen programes i projecte d’innovació, de manera que puguin establir sinèrgies, entrar en contacte amb l’objectiu de compartir les experiències i millorar la seva pràctica educativa.
 
És també una eina per a l’administració educativa, atès que pot analitzar com s’estan implantant els diferents programes en cada territori –en quines zones es potencien més alguns i en quines manquen més d’altres-. Alhora, ajuda al Departament a planificar a nivell territorial; permet donar a conèixer els diferents programes existents i fomenta les aliances entre centres educatius.
 
Modalitats d’innovació pedagògica
 
El mapa recull 1.896 centres que estan participant en programes i projectes d’innovació pedagògica. Des de 2015 el Departament estableix les modalitats i diferencia entre:
 
-       Programes d’innovació: Plans d’acció que Educació impulsa, i que tenen com a finalitat millorar els resultats del sistema educatiu. Amb la mateixa finalitat també s’inclouen les iniciatives d’altres institucions amb les quals el Departament col·labora mitjançant acords o convenis. Actualment el Departament impulsa 23 programes, amb la participació de 1.711 centres des de 2015.
 
-       Projectes d’innovació pedagògica: Iniciatives d’un centre educatiu, o d’un grup de centres, que formen part de manera explícita del projecte educatiu de centre, que responen a objectius de millora educativa i que aporten evidències del canvi que ha significat per al centre o centres pel que fa a les competències dels alumnes o a l’organització i gestió. Educació ha reconegut fins ara 185 projectes de centres, en la darrera convocatòria de 2018, i que queden reflectits al mapa.
 
-       Pràctiques educatives de referència: Iniciatives del professorat vinculades al projecte educatiu del centre que evidencien una millora educativa, així com els materials i recursos educatius elaborats pel professorat, un cop han estat implementats i sempre que aportin millores per a l’aprenentatge. Properament, el mapa recollirà les pràctiques innovadores del professorat.
 

La Gaspar forma part d'aquest mapa d’Innovació pedagògica que es podrà consultar online i on properament hi haurà un vídeo explicatiu del projecte Vipell. Es tracta d'un mapa interactiu que recull els programes d'innovació acreditats pel departament.

Lescola municipal dart i disseny LaGaspar ofereix ensenyaments oficials professionalitzadors en làmbit del disseny, concretament en les especialitats de disseny gràfic (Assistència al Producte gràfic imprès i Gràfica Publicitària) i disseny en pell (Artesania de Complements de Cuir, estudis únics a Catalunya). Per a més informació sobre l'oferta educativa podeu visitar la web del centre.

Podeu consultar el mapa de la Innovació pedagògica a Catalunya en aquest enllaç.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.