//Plugins sense CDN ?>
La regidora de Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada, Patrícia Illa, ha refermat davant els mitjans que per al curs 2016-2017 "i fins i tot per als següents" es mantindrà el nombre de línies de P3 a les escoles públiques. Illa respon així a algunes de les qüestions que va posar el grup de Decidim Igualada sobre la taula al ple.
"Res ens fa sospitar que hagin de disminuir les línies de P3 a curt termini" afirma la regidora Patrícia Illa. La problemàtica de la natalitat a Igualada i comarca, en dos anys el nombre d'infants que accedeixen a pàrvuls es rebaixarà en un centenar, fa témer que s'acabi produint una supressió de línies. I més en concret, a l'escola pública. La responsable d'aquesta àrea del govern igualadí, Patrícia Illa, manifesta que el blindatge de les línies actuals és un compromís de l'Ajuntament. En el ple de dimarts, es va aprovar una moció impulsada amb el suport d'ERC, Socialistes, CUP i Decidim, que reclamava "mantenir totes les aules públiques de P-3 malgrat la davallada de la natalitat". Decidim ha qüestionat en una nota de premsa que l'Ajuntament mantingui el compromís, però Illa ha respost: es mantindran les aules i també s'obre a pactar un màxim d'alumnes per classe.
Illa remarca que la Generalitat no farà cap canvi. La regidora ja va avançar fa dos mesos a Anoiadiari que es mantindrien totes les línies de cara al curs vinent. A més, obre la porta perquè es pacti "una ràtio d'alumnes per classe" que seria d'un màxim de 20 nens i nenes, "per evitar que es tanquin línies". Aquesta seria una de les propostes que han sorgit de les files de l'oposició i que el govern ha entomat.
"Reforçar la qualitat de l'educació"
Per la seva part, Decidim Igualada, dels grups que portava la proposta al ple, entén com necessari aquest compromís per "reforçar la qualitat de l'educació a la vegada que es garanteix la continuïtat dels llocs de treball existents associats i el dret d'elecció de centre dels pares i mares". Darío Castañé, el portaveu de Decidim, admet que "l'Ajuntament no vol que es tanqui cap aula", però entén que "si no es pacta una ràtio menor abans de començar el procés d'inscripció d'aquest curs i els següents, el futur de les nostres aules quedarà condicionat per la demanda final".
Està bé. Caldria, però, també garantir una repetició igual entre escola pública i concertada dels alumnes amb dificultats educartives al començar P3. En les inscripcions de l’any passat hi... Llegir més va haver una clara concentració d’alumnes cap a unes escoles públiques en concret cosa que fa que estiguem dividint els alumnes.
Tots som iguals, tots tenim els mateixos drets. Tots hi pintem a l’escola.
Està clar?
Dilbert SCOT
igualada
18 de febrer 2016.13:21h
Això és una bona decisió? Beneficia a la educació?
No penseu que el més lògic seria adaptar la oferta a les necessitats, per tant, si el nombre de nens ha disminuït de forma important cal... Llegir més tancar línies. Els recursos estalviat poden ser emprats on fan falta, per exemple i dins el sector educatiu a línies de ESO i Batxillerats.
Reitero, cal adaptar els recursos a les necessitats. Fer el contrari demostra incapacitat de gestió o millor ineptitud, característica comú en els ”polítics” que gestionen diner i no en tenen ni idea.
Dario Castañé
Igualada
18 de febrer 2016.20:59h
Potser tinguem punts de vista diferents, però si vol que en parlem un dia en persona, estic a la seva disposició. Com a portaveu de Decidim Igualada, grup promotor de la moció i del consens que va... Llegir més permetre assolir la unanimitat al ple, és la meva obligació escoltar-lo.
Bernat
Igualada
19 de febrer 2016.01:54h
Probablement la ineptitud més gran sigui gestionar l’educació com si fos una empresa. Els recursos han de mantenir-se intactes i no disminuir o recol·locar-se, en to cas augmentar. Una societat... Llegir més que viu amb la idea que”el què no són peles són punyetes”, frase catalaníssima de caliquenyo, no ens permetrà garantir un futur digne. Igualtat de línies, menys alumnes per classe a P3, manteniment d ellocs de treball.