TORNAR

Igualada estrenarà el setembre el Grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació

Es començarà amb 40 places i tindrà format dual, amb 180 crèdits en tres anys

ensenyament
Dimecres, 21 febrer 2018. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Campus Universitari era l'escenari aquesta tarda de dimecres de la presentació dels nous estudis que oferirà Igualada.  Es tracta d'un Grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació. 

Igualada tindrà estudis en l'àmbit de la informàtica. Serà amb aquest Grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació. Començarà aquest setembre i oferirà 40 places en el primer curs. Són els primers estudis informàtics que es fan al país en format dual. És a dir, es combinaran les aules i el món de l'empresa amb un contracte laboral.

La durada serà de tres anys i constarà de 180 crèdits. El tret de sortida, el dijous 12 de febrer. No serà l'única novetat: el Grau en Enginyeria d'Organització Industrial incorporarà continguts i s'ampliarà a Logística. En l'àmbit salut, s'estrenarà un Màster de Pràctiques i Simulació Clínica, d'un any i 60 crèdits.

Paco García, Marc Castells i Roberto Fernández, al CampusLa compareixença davant els mitjans comptava amb la presència de Marc Castells, alcalde d'Igualada; Roberto Fernández, rector de la Universitat de Lleida; i també Paco García, vicerector de Docència de la Universitat de Lleida. Castells i els seus convidats es satisfeien per l'aliança entre Igualada i l'UdL. Entre els assistents, la directora general d'Indústria i regidora d'Igualada, Àngels Chacón, i els presidents de TIC Anoia i la UEA, Jaume Catarineu i Blai Paco, respectivament.

Paco García explicava com s'estructurarà aquesta aliança a Igualada: una sola administració i dos campus, els centres al Pla de la Massa i al Passeig. De moment, el setembre es consumarà el canvi dels estudis que es fan a Igualada de l'UPC que passaran íntegrament a l'UdL. Un canvi de molt abast. El vicerector emfasitzava en l'accent que posa el centre en que tots els seus graus "estiguin vinculats a la formació dual". Roberto Fernández ha apuntat que "serveix a l'equilibri territorial de Catalunya". Per la seva part, Marc Castells, considerava que "és la confirmació d'una història d'èxit". 


3 Comentaris

O

Oscar Bertran

23 de febrer 2018.12:25h

Respondre

Cal veure totes les cares de la moneda.
Per definició un campus universitari és qualsevol lloc on es donen ensenyaments universitaris. Això és el que tindrà igualada. El problema és que els... Llegir més estudis universitàris els ofereixen escoles/facultats i el professors estan vinculats a escoles/facultats.
Hi haurà alguna escola/facultat a Igualada? La resposta és NO.
I, em temo que mai més Igualada tindrà una escola/facultat.
Els estudis a Igualada seran oferts per escoles/facultats de Lleida; per tant Igualada quedarà com un aulari a 90 km de Lleida.
Les causes que han portat a la desparició de l’Escola d’Enginyeria d’Igualada no cal buscar-les fora d’Igualada.

D

David Serarols

Igualada

22 de febrer 2018.09:32h

Respondre

És una magnífica notícia que Igualada ampliï l’oferta d’estudis superiors. Felicitats a tots els que hi han treballat per tal que això sigui possible i als que en gaudiran!

m

mmmmm

21 de febrer 2018.20:11h

Respondre

El q encara no enten l’Alcalde és q Igualada perd una Escola d’Enginyers. No s’enten.Així no es fan les coses.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.