//Plugins sense CDN ?>
Acabat el curs escolar la Fundació UEA fa balanç del projecte Professions de Futur, un dels projectes més estratègics de l’entitat que el que fa és apropar la realitat de les empreses, els sectors i la importància de les competències tècniques i transversals, i especialment l’actitud als alumnes de secundària, PFI, cicles formatius i batxillerat dels centres de la comarca de l’Anoia.
El tancament del Professions de Futur del curs 2023-2024 s’ha fet aquest mateix dimarts juntament amb diversos dels centres formatius en una trobada de valoració i balanç a la seu de la Fundació UEA, una sessió que ha permès recollir les seves reflexions així com aportacions, punts de vista i millores de cara al curs vinent.
Enguany, aquesta iniciativa de la Fundació UEA ha arribat a 1.784 alumnes participants d’aquest programa, gairebé el triple que el curs passat. Hi han participat 14 centres i s’ha comptat amb la col·laboració i implicació de 34 empreses i professionals, en 54 sessions de continguts molt diversos.
Han estat activitats de visita a empreses i coneixement de sectors, tasques, feines i llocs de treball, i també xerrades a les aules a càrrec de professionals, empresaris i treballadors de diferents empreses, sectors i perfils, així com jornades sobre competències habilitats i la realitat empresarial de la mà de la mateixa Fundació UEA.
Aquestes sessions el que busquen és donar una visió més àmplia als estudiants de quines son les empreses, les feines i el futur professional que els pot esperar a la comarca, veure quina realitat tenen els estudis que cursen o poden cursar aquí i conèixer de primera mà com funcionen les empreses i quines son les perspectives que hi ha a l’Anoia. Afavorir el coneixement, el contacte i intentar incidir en les vocacions d’aquests joves té com a objectiu orientar-los a l’hora de decidir què estudiar i també animar-los a que segueixin formant-se en feines amb futur a la comarca i intentar retenir el talent, a més de sensibilitzar-los sobre la importància de l’esforç, el compromís, l’actitud i les ganes, tant en els estudis com en l’àmbit laboral.
Obertes les inscripcions pel curs 24-25
Els centres poden fer ja les seves sol·licituds a través del Programa AIRE (els que són d’Igualada) o bé directament al formulari d’inscripció: https://forms.gle/V6mv1H4by56CohCB6.
La previsió del curs vinent és rebre un important nombre de peticions fet pel qual de s de la Fundació UEA informen que s’assignaran les activitats tenint en compte el nombre de sol·licituds, l’ordre de les mateixes i prioritzant la diversitat de grups i centres per arribar al màxim de municipis i d’infants i joves de la comarca.
Una altra de les novetat d’aquest nou curs és una sessió formativa per als i les docents de la comarca (de secundària i ensenyaments post obligatoris), que es farà el 5 de setembre just abans que els alumnes comencin el curs, per tenir de primera mà coneixement de la realitat empresarial de la comarca i un contacte directe amb el teixit empresarial. Les inscripcions estan obertes al següent enllaç: https://forms.gle/oGB5SM2rBEaGxLxj6
Des de la Fundació UEA es fa també una crida a totes les empreses que vulguin participar com a voluntàries d’aquest projecte. Per a més informació es poden posar en contacte amb la Fundació UEA a info@fundaciouea.cat.