//Plugins sense CDN ?>
"Assegurar una oferta d'escola pública equilibrada als diferents barris de la ciutat", en el marc de la "defensa i millora de l'educació pública" per a "fer front a la segregació escolar", entre altres, són els principals objectius de les línies estratègiques del programa en l'àmbit educatiu que Poble Actiu ha donat a conèixer i que s'inclouen dins el programa general amb què la formació es presenta a les eleccions municipals de maig.
Amb aquestes propostes Poble actiu vol respondre als principals reptes que, en matèria educativa, hi ha a la ciutat: "la manca de places públiques de 0 a 3 anys en els districtes centre i llevant, la manca de places públiques de primària al nord-est de la ciutat, la gestió de la formació professional i l'accés a beques menjador". Són propostes que donen continuïtat a la tasca feta per Poble Actiu els darrers anys, amb l'exemple de l'escola de l'Ateneu Igualadí i la llar d'infant el Rusc, que van passar de la xarxa concertada a la pública, una demanda de Poble Actiu.
Els quatre grans reptes
Noves llars d'infants públiques
La candidatura de Poble Actiu assenyala que "Igualada actualment compta només amb 4 llars d'infants públiques, que compten amb un total de 6 línies, i només 2 línies, les de la Lluna i el Rusc, es troben properes al centre i al llevant de la ciutat. Per fer front a aquesta manca de places, proposem dues actuacions: la primera, consistent en traslladar la llar d'infants el Rusc a les antigues piscines del casal, per ampliar la llar a 2 línies i disposar d'un espai exterior òptim per als infants. D'aquesta manera s'asseguraria ja una oferta òptima al districte centre. L'altra proposta consisteix a adaptar un edifici adjacent a l'escola Gabriel Castellà per ubicar-hi una llar d'infants d'una línia, per donar servei als barris de Montserrat, les Flors i Sant Crist."
Passar una altra concertada a pública
"Igualada continua tenint un excés d'escola concertada comparat amb municipis de mides similars, amb més de la meitat de les places ofertes en escoles de titularitat privada. Això, continua dificultant l'accés a l'escola pública, especialment a la zona del centre i també a la part est del barri del Poble Sec, a tota la zona entre el carrer Òdena i carrer Lleida". Davant això, com explica la candidata Elisabet Farrés, Poble Actiu proposa "estudiar possible traspàs de centres educatius de la xarxa concertada a la pública en aquestes zones, per tenir un repartiment més homogeni de l'escola pública a la ciutat".
Formació professional entre Igualada i Piera
Des de Poble Actiu, per fer front a la sobre demanda de places en cicles de formació professional al Milà i Fontanals, proposen "crear un nou centre a Piera, ja que actualment hi ha molts alumnes que han de venir cada dia des de poblacions del sud-est de la comarca". També proposen "que els nous cicles incorporin àmbits tan rellevants en l'actualitat com els relacionats amb la transició energètica."
Accés a les beques menjador
El quart eix, per a la candidatura municipalista, se centra en l'accés a les beques menjador. Segons Poble Actiu, "ara com ara, les bases de les beques menjador de la ciutat les fan incompatibles amb les del consell comarcal, que ofereixen major quantia, i per això, moltes famílies acaben prioritzant les beques del consell comarcal". El candidat Oriol Càlichs ha destacat que "cal garantir que els infants de la ciutat rebin una alimentació variada i equilibrada, i per moltes famílies això només es pot garantir accedint a les beques de menjador". Per això, des de Poble Actiu proposen canviar les bases per poder-les fer compatibles, i així ajudar a cobrir el 100% del cost.