//Plugins sense CDN ?>
La comissió organitzadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han donat a conèixer els criteris generals dels exàmens d'aquest curs, basant-se en la premissa queque l'adaptació no comporta reduir temari ja que això podria perjudicar els estudiants davant l'autonomia dels centres per programar els continguts. Així, hi haurà més opcions de tria en els enunciats i les puntuacions estaran adaptades en alguns casos. També s'anunciat que el període de matriculació passa de 15 dies a un mes, entre el 15 de maig i el 15 de juny, i serà única per a tots els estudiants.
Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), ha assenyalat que des d'educació es vol garantir que el model permet "treure la màxima nota possible" tot i no haver pogut fer part del temari inicial.
Aquestes decisions s'han pres tenint en compte que els centres són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d'aprenentatge. Per aquest motiu, no es podia reduir temari per no perjudicar una part de l'alumnat. En aquesta adaptació s'ha optat per flexibilitzar l'optativitat que ja existia en els enunciats dels exàmens, de tal manera que, en línies generals, aquelles parts que abans eren obligatòries amb una única proposta ara inclouran opcions a escollir pels alumnes, segons ha explicat Baulenas a l'ACN.
Pel que fa al període de matriculació, tenint en compte les circumstàncies excepcionals causades per la crisi de la #COVID19, els terminis per matricular-se a la convocatòria ordinària seran els mateixos per a tots els alumnes i començaran el 15 de maig i, excepcionalment, s'allargaran un mes, fins al 15 de juny. La matriculació serà majoritàriament telemàtica però que es respondran totes les consultes necessàries i s'abordaran les problemàtiques que puguin sorgir de tal manera que "ningú quedi sense poder matricular-se" per la situació generada pel coronavirus.