TORNAR

Bàrbara Balcells i Anna Soler: "Triem el bosc per donar una ambientació màgica a la música"

Entrevistem Bàrbara Balcells i Anna Soler, impulsores del festival Embosca’t, de Clariana (Argençola)

cultura
Dilluns, 16 juliol 2018. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Clariana ofereix els seus boscos com un actiu amb tanta força com les actuacions dels músics en el festival Embosca't. A darrere, hi ha dues joves que han crescut en aquest nucli tan apartat com seductor de la comarca: Bàrbara Balcells i Anna Soler. Elles organitzen per segon any l'Embosca't, que se celebrarà la setmana del 23 al 27 de juliol, amb diverses activitats. El plat fort, el 27 de juliol, amb concerts de Ravid Goldschmidt i Ferran Palau.

Quines novetats té l'Embosca't d'aquest 2018?

És el segon any i fem créixer la programació. És un doble concert i, a més, vivències al bosc, que és l'altre protagonista. 

Quina vinculació tenen amb Clariana que fa que organitzin el festival?

Doncs és una vinculació molt especial. Al llarg de la nostra vida ha estat un lloc d'evasió, un terreny natural, que ens ha marcat des de petites. Ens ha donat molt i sempre hem pensat que si mai organitzàvem alguna cosa havia de ser allà. L'altra cosa és que a la comarca, en aquest territori proper, no hi ha massa coses. És una oportunitat per compartir aquest bosc i aquest entorn i donar-lo a conèixer a més gent.

Hi ha moltes coses a l'agenda al juliol, a més de la situació climatològica.

Sí, però el concert és al vespre. És un moment agradable. Pel que fa a Igualada, l'Anòlia s'acaba uns dies abans i era mala idea fixar els concerts a l'agost, quan hi ha molta gent que ha marxat de viatge. Hem situat les activitats en un moment de l'any que la gent té temps lliure.

Què proposen, a part de la música?

Hem volgut ser més ambicioses enguany i durant tota la setmana anirem fent activitats per acompanyar el festival. Començarem amb el dilluns 23 i la gravació de dos programes del Bosc dels Carnuts, en els que vindran persones vinculades al medi natural per a que les entrevistin. La primera, l'Ester Corrales, que ha portat aquí Catalunya els banys de bosc.

Què són els banys de bosc?

Ve del Japó, és medicina forestal. Allà els anomenen shinrin-yoku, són visites pausades als boscos. Fomentar el passeig de manera conscient per aquests indrets. Ja ho vam fer en l'edició passada.

Qui més vindrà?

La segona entrevista serà al Martí Senserrich, de l'ADF de Tous. Els següents dies hi haurà una xerrada d'alimentació de Dídac Pastor; la introducció a l'astrologia de Bernat Roca i un joc de nit per a famílies a càrrec de la Mònica Torra.

Com convencen als artistes?

El cert és que el primer any vam tenir un ambient familiar. Ara estem molt il·lusionades i ho preparem a fons. Volem crear una experiència relaxant i màgica i trobar la complicitat dels qui vénen. Per la meva activitat professional, estic vinculada a la música i el primer que ens va venir al cap va ser com ressonaria el 'hang' (un instrument de percussió convex) als boscos. Aleshores ho vam proposar a Raven Goldschmidt i li va agradar molt la idea. El va motivar fer quelcom així al mig del bosc. En el cas de Ferran Palau, creiem que la seva música casa amb aquesta atmosfera onírica que volem crear. Són persones particulars que entronquen molt bé amb l'esperit de l'Embosca't.

Els concerts seran acústics, doncs?

Comptem amb els recursos per a sonoritzar els dos concerts de forma elèctrica. Però la nostra idea és aconseguir la sonoritat ideal per a poder gaudir al maxim de l'essència del so d'aquests dos artistes i per tant, tan un com l'altre seran concerts molt cuidats i despullats, aprofitant el silenci dels nostres boscos. Per exemple el concert d'en Ravid serà totalment acústic, per aconseguir una sonoritat molt més autèntica i real. Ferran Palau comptarà amb el seu oníric so de guitarra i veu junt a l'elèctric so del teclat de Jordi Matas que l'acompanyarà en format duo. No és només el concert, és viure les nits d'estiu d'una altra manera, enmig dels boscos de Clariana. Val la pena ser-hi.  Per a més informació podeu entrar a la web casadeltio.cat o al Instagram @emboscatfestival


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic