TORNAR

Carles Pauné: "Com a 'paunezz' canto i escric des de la veritat, no he de fer cap paper"

Entrevistem Carles Pauné, que acaba de començar la carrera musical en solitari com a ’paunezz’

cultura
Dissabte, 6 febrer 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Carles Pauné, amb 23 anys, té un paper multifuncional: és periodista, guitarrista de la banda igualadina JoKB (de la que mai explica el perquè del nom) i ara cantautor. 'PAUNEZZ' és el nom del seu projecte en solitari del que acaba de treure el seu primer EP. El títol #EP1 no és imaginatiu, la imaginació la condensa a dins amb peces introspectives fetes durant el confinament.

Carles Pauné comença un projecte musical en solitari. I on queda JoKB?

Pauné, en una imatge promocional FOTO: S. GereczLa banda està bé, però fem música festiva i no estem en una situació de fer festes, no se n'organitzen. Estem pendents de què passarà i de quines normatives hi haurà de cara als pròxims mesos. Aquest moment actual està sent molt dur per als grups musicals, per la cultura en general. Pel que fa a mi, mai havia renunciat a fer coses sol. I no només m'agrada la música festiva. La pandèmia ha accelerat que pugui elaborar aquest projecte, que era una de les coses que tenia a la llista.

Reivindica la "música trista". Vejam, la civilització occidental es troba en el pitjor moment des de la Segona Guerra Mundial. Cal música trista?

És casualitat! Pel que fa a les meves preferències personals, la música que escolto és més aviat trista, hi connecto més, ves què, m'atreu més un estil fosc. Em costa connectar més amb allò alegre. Vull dir, l'elecció per fer música menys festiva no ve de la situació actual, sinó del que m'ha agradat sempre.

És guitarrista, amb JoKB no era ‘frontman', i ara assumeix més responsabilitats. Com és aquest canvi de paper?

No em noto fent cap paper. Canto com sé cantar, sigui amb més o menys 'glamour'. No poso cap filtre a la música que faig com a 'paunezz'. Canto i escric des de la veritat i no he de forçar res. Sí que he hagut d'aprendre com respirar bé quan canto i els músics que m'ajuden s'han hagut d'adaptar al projecte. És un aprenentatge interessant, en tot cas.

Amb quins músics col·labora en aquesta etapa?

Estic treballant amb Jan Aygua, ell s'ha encarregat de la producció musical del primer EP i n'estic molt content. Ja estem treballant amb nous temes. L'Àlex Almirall ha gravat també alguns vents i les guitarres les he fet jo.

Aquesta orientació tan diferent de la música festiva prescindeix més de la part rítmica i dona més importància a la melòdica?

Hem de definir com serà el directe. Hem preparat les cançons sobretot amb percussions electròniques i els concerts seran més tranquils. És un dels aspectes que s'ha d'acabar de perfilar.

Quines cançons de JoKB tocaria ‘paunezz' i quines de ‘paunezz' s'adirien a l'estil de JoKB?

Crec que sí que algunes de les peces de JoKB que he fet jo les podria tocar i s'ajustarien al meu estil. Hi ha algunes coses que sí que casen, algunes cançons tranquil·les que s'ajusten al que vull amb ‘paunezz'. Viceversa, no ho acabo de veure.

El nom artístic de ‘paunezz' d'on ve?

És el nom del meu usuari d'Instagram. Va ser tot bastant improvisat, però em mancava un nom quan havia de presentar la maqueta pel Sona 9.

I com va anar?

Em vaig quedar a les semifinals. Honestament, crec que no faig fer un gran concert i tampoc vaig rebre gaire bon ‘feedback'.

Estar i tenir experiència en aquest món li ha servit de cara a contactar amb la discogràfica?

Crec que no. Ha anat tot per un camí diferent.

Amb el format més senzill de ‘paunezz', serà més fàcil trobar concerts en la conjuntura actual?

Sí, és un projecte més senzill pel que fa a mitjans, que no necessita tanta gent. Al grup JoKB som vuit persones, més tècnics, backliners... Com a ‘paunezz' no necessito tanta infraestructura, però és una qüestió que cal perfilar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic