El Club Futbol Igualada afronta aquest divendres 2 el darrer partit de la fase inicial de la lliga de Tercera Divisió, contra la Pobla de Mafumet. Els blaus volen una victòria que els servirà per començar amb més punts la fase final per la permanència a Tercera Divisió, que es disputarà entre deu equips. Parlem amb el tècnic sabadellenc Carlos López, de 33 anys, que va assumir el càrrec d'entrenador del primer equip masculí del CFI el gener, sobre com s'afronta aquest partit i la fase final per continuar a Tercera.
El partit contra la Pobla de Mafumet s'ha ajornat fins aquest divendres 2, quan estava previst aquest cap de setmana. Com afecta això a la preparació d'una contesa tan important?
S'ha hagut d'ajornar, però almenys en jugar-se Divendres Sant podran desconnectar el cap de setmana que ve. No és bo que es pari el ritme de competició, però almenys tindran uns dies de festa abans d'afrontar la resta de la competició.
Ara mateix, com està el vestidor? En el darrer partit, es va tenir al Vilafranca contra les cordes.
Fa setmanes que l'equip fa mèrits. No estan sent bons resultats, els números són clars, però sí que s'evidencia una millora en el joc: amb el Vilafranca, que va segon, es va estar a punt de guanyar i vam tenir empenta. Quan els jugadors veuen que poden competir contra equips de la zona alta, és un estímul per seguir amb el camí que fem. Hem de seguir treballant, ens falta un 'plus', però també hem tingut mala sort. Cal continuar perfeccionant el que ja sabem fer i la sort vindrà.
Com veu aquesta Tercera Divisió? I més en un any que és caòtic pel que fa a organització de la competició.
L'aposta de l'Igualada és per un futbol control i arribar amb la pilota jugada. Els equips que es trobarà en la fase que ve ara, els de la zona baixa, practiquen per norma general un futbol menys elaborat. Com afectarà això els partits? Ho farà més difícil?
Són estils diferents que es contraposen. Sí, ens poden fer mal, però el nostre estil també els pot fer mal a ells. Hem de mirar de contrarestar-los a través de la pilota. I, és clar, estar més atents en els aspectes que tenim problemes: ens guanyen en les segones jugades i també hem d'estar més preparats en la pilota aturada. Hem de protegir-nos també del joc directe que fan aquests equips de la zona baixa. A les Comes, tenim un camp de dimensions grans, i això és una altra qüestió que pot condicionar els partits.
Quan arribes a mitja temporada, què treballa més un entrenador, la part tàctica o l'anímica?
Arribar amb el curs començat fa que no ho puguis canviar tot. Cal aprofitar les coses bones que ha fet l'anterior equip tècnic i afegir la teva recepta. La qüestió anímica també és important. Hem aconseguit encaixar menys gols, però hem de guanyar en contundència.
Aquest curs, al futbol d'elit, han aparegut els equips que opten pels tres centrals, o bé per incrustar un mig a la defensa, i avançar més els laterals. El Barça i altres equips de l'elit ho han fet. Aquesta orientació també es fa palesa a les categories mitjanes?
Els entrenadors hem de veure molt futbol. Ens adonem que els sistemes es van perfeccionant, però no tots es poden copiar. Sí que els tècnics hem d'agafar idees o estar atents a les novetats. Hem d'ocupar bé l'espai del camp, d'una manera racional i tenir presència als carrils. Per les característiques dels nostres davanters, però, no podem dependre dels centres laterals, sinó que nosaltres tenim la gent bona al mig i és el que mirem de potenciar i aprofitar.
Els tres mesos que porten dirigint l'equip ha coincidit amb els confinaments municipals i comarcals, a més del toc de queda. Com es viu així? En l'any de la COVID-19, les situacions personals afecten gairebé tothom en algun moment, com es gestiona?
Els tècnics venim de Sabadell a Igualada, però no hem tingut cap dificultat. Sí que acabem tard i després dels entrenaments et quedes a comentar els aspectes, però quan una cosa la fas amb il·lusió, quan estimes el futbol, no et fa res. Compartim cotxe amb els companys de l'equip tècnic i és un estímul venir i treballar amb l'Igualada. És cert que aquests temps, la situació per la COVID-19 ha estat molt complicada a l'Anoia i també arreu. Tothom pateix i afecta tota la societat, però el futbol és per esvair-te. Hi ha futbolistes i companys que els ha tocat personalment o familiarment la pandèmia, però els psicòlegs que tenim a l'Igualada estan fent una feina molt bona. És difícil abstreure's del que està passant i volem ajudar als jugadors a què se sentin bé per poder competir.