TORNAR

David Sànchez: "Tenim empreses que volen créixer i, sense espais, se n'aniran"

Entrevistem David Sànchez, batlle de Jorba

societat
Divendres, 17 setembre 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El batlle jorbenc des de 2015, David Sànchez, parla amb AnoiaDiari de la consulta que es farà al municipi amb una doble pregunta, sobre la requalificació dels terrenys de Can Blasi per convertir-los en una superfície industrial. La consulta del 24 d'octubre és la primera que es fa a la Conca, de manera específica, sobre la planificació industrial. El govern jorbenc es manifesta per aconseguir el màxim de participació en aquesta consulta, però també remarca "la necessitat de no perdre oportunitats".

Quina és la situació actual de tramitació del famós Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena? Sobre quina certesa treballen els ajuntaments?

A la darrera comissió executiva del Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca d'Òdena (PDUAECO), celebrada el passat juliol, se'ns va informar, per part del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que s'estaven acabant d'adjudicar els treballs de redacció del projecte. La voluntat de Territori, doncs, és clara: continuar la seva tramitació a partir de la proposta que va sortir del procés participatiu…

La consulta se celebrarà en un sol dia? Sent el cas, quin percentatge de participació veuria satisfactori?

La consulta tindrà lloc el diumenge 24 d'octubre. Ara bé, per tal de facilitar al màxim la participació, hem habilitat un mecanisme de vot anticipat, el qual permetrà, de manera similar al vot per correu de qualsevol comici electoral, votar de manera avançada, amb totes les garanties, si el dia de la consulta algú no pot votar. L'objectiu de tots (ambdues forces polítiques amb representació a l'Ajuntament i la plataforma) ha de ser que hi hagi –la més alta participació possible sobre dues qüestions cabdals pel municipi. Un resultat claríssim, però amb escassa participació pot portar a interpretacions poc aconsellables, i això no ho volem. Sense voler-nos fixar una xifra concreta, creiem que aquesta ha de ser notable o majoritària.

L'escenari econòmic amb la COVID ha canviat les percepcions de les empreses. Tal com estava pensat el PDUAECO, la seva planificació és viable?

Fa anys tenim la necessitat de nou sòl industrial, no només a la Conca, sinó a tota Catalunya. Amb l'actual, no podem donar resposta a les demandes. Podem mirar al nostre voltant i veurem com al Bages o al Baix Llobregat, per posar només dos exemples, ja s'han tramitat plans directors similars al de la Conca. Des del 2017, quan es va fer la petició al llavors conseller Rull, estem quasi parats. O avancem o tornarem a perdre el tren. Tenim certa experiència...

Ha parlat aquestes darreres setmanes amb les persones contràries a la instal·lació de polígons? Hi podrà haver algun punt d'entesa?

Ja hi ha entesa. Les preguntes que es plantegen a la ciutadania han estat totalment consensuades. L'objectiu d'aconseguir una alta participació, també. Una altra cosa és com fomentem, des de les administracions públiques, la creació de llocs de treball. És molt fàcil oposar-se a nou sòl industrial i a polítiques de captació d'empreses sense proposar cap alternativa creïble. El PDUAECO compta amb el suport d'empresaris, sindicats, centres d'ensenyament i altres entitats de la Conca. La campanya ens permetrà poder explicar bé el projecte i allunyar-nos del populisme fàcil.

La recta de Can Blasi és ara l'opció principal, si hi hagués un desenvolupament urbanístic?

Correcte, aquesta és la ubicació que es planteja en aquest Pla director per al Parc Tecnològic Igualada-Jorba.

Fora dels canals de la Mancomunitat, Jorba rep peticions d'informació per part d'empreses per instal·lar-se? El caràcter d'aquestes instal·lacions és industrial?

No només per a instal·lar-se, sinó d'empreses que ja són al municipi des de fa molts anys i que necessiten créixer. Si no poden fer-ho a Jorba, marxaran. Així de cru. Però no hem apostat només per la indústria: l'agricultura de valor afegit i el turisme han estat dos pilars importants de la nostra acció de govern. Són apostes totalment compatibles entre elles i ha quedat demostrat. Al Parc Agrari de la Conca d'Òdena, per exemple, Jorba hi tindrà un paper fonamental. Les pròximes setmanes esperem anunciar-lo.


8 Comentaris

M

Marina

Igualada

21 de setembre 2021.15:15h

Respondre

En què s’ha convertit ERC? defensa els emrpesaris

V

Víctor J.

La Recta de Cal Blasi

21 de setembre 2021.09:29h

Respondre

Sí, clar. La recta de Cal Blasi perquè queda en un situació dèbil: és de Jorba però afecta realment a veïns que són o d’Igualada o de l’Espelt, oi.
Deixeu de polígons inútils que són... Llegir més només pels grans empresaris rics, que puguin continuar acumulant i acumulant. Prou.

J

Joan

Igd

18 de setembre 2021.13:59h

Respondre

Sorprèn que utilitzant un discurs buit es presenti com el que No fa populisme. Parla d’oportunitats abstractes. Parla de manca d’espai per empreses d’aquí quan hi ha polígons buits.
Els... Llegir més polígons que proposen fer persegueixen requalificar grans superfícies per atreure empreses que en necessitin molta.
L’alcalde acaba de començar la campanya, ja és podia?, i fa populisme.

M

Mixa

ÔDENA

17 de setembre 2021.20:42h

Respondre

Sr David Sánchez, ens podria concretar quins sindicats, quins centres educatius i quines entitats són les que diu vostè que donen suport al PDUAECO? Gràcies

S

Sempre igual

17 de setembre 2021.15:13h

Respondre

SEEEEEMPRE igual, polígons i més polígons per enriquir els empresaris i nosaltres seguir igual. Estàn tots buits! deixeu-nos viure, empresaris. Sempre més i més lucre...

M

M

Odena

17 de setembre 2021.14:49h

Respondre

El sr. Alcalde no concreta mai noms , activitat i tamany de les famoses empreses desitjoses d’ establir se a Jorba i a la comarca. Estem patint la Tercera crisis economica en 10 anys i la inversió... Llegir més no creix. No es tracte nomes de tenir terreny per tal de ser competitus, va lligat a normativa, localitzacio, nivell salarial, cost electricitat... Etc .Hi ha paisos molt mes atractius com Eslovakia, Romania, Reo. Txeca, Polonia, Bulgaria...... A Europa, prou de demagogia i especulacio del terreny., i apliquem normativa per que no vagin quedan fabriques edificades fantasmes per tots els municipis.

J

Josep

Igualada

17 de setembre 2021.10:49h

Respondre

Amb sembla que va equivocat el Sr. Alcalde que vol treure terrenys agraris per mes poligans que continuaran buits ? Ja terrenys de sobres per tots els poligans que ja a la conca , tenim el de Montbui... Llegir més completamant buit , ja tantes empresas a Jorba? Amb sembla que vol der volar coloms , perque no ja manera d’ entendro,

M

Marià

Igualada

17 de setembre 2021.08:23h

Respondre

David, donat una volta pels polígons de la Conca i podràs escollir entre naus i terrenys i si realment tens compradors o empreses per instal·lar-se els propietaris dels terrenys i naus t’ho... Llegir més agrairan

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic