TORNAR

Josep Maria Rosell: "Tenim una oportunitat de posicionar-nos unint la gastronomia i els llibres"

Entrevistem Josep Maria Rosell, regidor de Cultura i Festes de Piera

cultura
Dissabte, 25 setembre 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest dissabte 25 i diumenge 26, Piera serà escenari del Degusta Llibres. Un festival que inclourà un mercat d’editors independents, un de restauradors i productors locals i un programa d'activitats per a tots els públics. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament de Piera en col·laboració amb VilaDelLlibre.CAT i Vadefoodies, omplirà els carrers del nucli antic del poble amb un mercat de diversos segells editorials independents i gairebé 30 restauradors i productors locals. En parlem amb el quart tinent de batlle i regidor de Cultura, Josep Maria Rosell.

Què ofereix el Piera Degusta que torna després de la parada deguda al coronavirus?

Hem sumat el que ja veníem oferint des de fa més de quatre anys, una cita gastronòmica, amb la col·laboració de l'associació Vadefoodies, amb la celebració de la Vila del Llibre. Dues jornades, dissabte i diumenge, on es combinarà la part gastronòmica amb la part cultural. Tindrem una trentena de restauradors i productors locals i una trentena d'editorials no comercials.

És una ocasió especial després d'un 2020 que va ser gairebé "en blanc". S'ha fet esperar?

El cert és que la Festa Major de l'any passat va ser molt limitada i el primer semestres d'aquest 2021 tampoc vam poder fer la nostra Fira del Sant Crist, que és un dels grans esdeveniments que fem. Sí, ara sense cinquena onada i amb molta més població protegida amb la vacuna és el moment de poder organitzar festes. Ja hem pogut fer la Festa Major i ara és el moment de poder gaudir d'aquests actes, que naturalment es faran amb totes les mesures de seguretat necessàries: hi haurà controls a l'accés on es prendrà la temperatura, s'haurà de dur mascareta i no hi haurà taules, sinó que les degustacions es faran a peu dret.

Quin plantejament tenen les activitats? Serà una festa o s'enfocaran en la vessant comercial?

Volem que editorials i restauradors puguin fer bons negocis, i més després d'aquests temps tant difícils, sobretot per a la restauració. Mostrarem el bo i millor dels productors de la nostra zona, com els préssecs, els fruits secs, les caves i vins...

Poden casar llibres i gastronomia?

Doncs sí. Volem provar com funciona la sinergia de les dues coses, però creiem que sí. Fires culturals n'hi ha moltes i fires gastronòmiques també, nosaltres oferim la possibilitat de cultura i gastronomia juntes i això ens pot ajudar a posicionar-nos.

Com es desenvolupa la vida cultural de Piera, amb una estructura urbana tan complexa? Els barris consumeixen la cultura al nucli?

Cada barri té la seva vida social pròpia, això és un fet, amb les seves associacions i entitats de lleure, que a més ara estan recuperant les activitats habituals després de la pandèmia. Sí que és cert que el nucli centralitza més les qüestions culturals i festives. El nucli son 8.000 persones i la resta de barris sumen les altres 8.000 de tot el municipi. Crec que Piera és prou rica per oferir una proposta cultural per a tothom.

Coincidirà amb FirAnoia a Igualada. No es podia consensuar el calendari?

És una llàstima, però també és complicat consensuar el calendari, que és limitat i més en un any que hi ha hagut tantes setmanes de tancament. Per fer activitats a l'aire lliure, al final, no tens gaire dies. En una altra setmana hauríem coincidit amb festes a Martorell o amb la Festa Major de Sant Sadurní. També veníem condicionats per la part literària, doncs acaba de ser la Setmana del Llibre de Barcelona, i no podíem fer les activitats en paral·lel. Sí que ens podem fer competència amb Igualada, però son dos dies i el públic pot triar el dissabte per anar a un lloc i el diumenge a l'altre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic