Divendres, 26/1/2018
1133 lectures

Fairfly, de La Calòrica

“L’humor és la gentilesa de la desesperació” (Oscar Wilde)

 

Mai gosaria contradir al genial Wilde, de vegades penso que totes les sentències són seves, però potser matisaria la seva fina ironia amb les paraules del gran John Vorhaus, que assegura que la comèdia “és veritat i és dolor”. Si més no, quants exemples de la nostra quotidianitat podríem proposar que il·lustressin aquesta afirmació?

Segurament molts… però millor els deixem per a la intimitat. Fairfly és d’aquest tipus de comèdies, és plena de llum i de veritat, però també hi té cabuda el dolor. Una comèdia en estat pur: enginyosa, punyent i entranyable a parts iguals. I tenim la sort de poder tornar a gaudir-la aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora. Un dels èxits de la temporada que compta amb dos Premis Butaca (millor espectacle de petit format i millor text teatral).

El punt de partida de la trama és l’obertura de l’ERO que comunica la directiva d’una empresa d’alimentació infantil als seus treballadors. Quatre d’ells, dues parelles d’amics, es reuneixen i tracten d’encarar la situació posant fil a l’agulla. La conversa, no obstant, va més lluny del que s’havien plantejat en un primer moment i els antics projectes i somnis tornen a aflorar. I és que quina és la clau de l’èxit? Estan a temps de poder canviar les seves vides? Es pot canviar el món?

Fairfly, del dramaturg Joan Yago, compta amb un text molt intel·ligent que atrapa des del primer minut i convida a la reflexió. Tot l’equip que l’ha creat és un gran encert: tant l’acurada direcció de l’Israel Solà, com les agudes interpretacions de la Vanessa Segura, la Queralt Casasayas, l’Aitor Galisteo-Rocher i el Xavi Francés, aixícom el treball d’escena, vestuari, il·luminació, a càrrec de l’Albert Pascual.

Una producció de La Calòrica, companyia que neix l’any 2010 i que compta ja amb una llarga i interessant trajectòria amb obres tals com: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2012), BLUF (2014) , Sobre el fenomen de les feines de merda (2015). Una companyia a la que cal no perdre de vista.

 

Del 26 al 28 de gener al Teatre de l’Aurora.

Dramatúrgia: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Intèrprets: Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo- Rocher i Vanessa Segura. Escenografia, vestuari i il·luminació: Albert Pascual. Cançó Fairfly: Ona Pla i Josep Sanchez-Rico. Escenografia, vestuari i il·luminació: Albert Pascual. Producció: La Calòrica. Amb el suport de: Teatre Tantarantana.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.