Divendres, 12/12/2014
1058 lectures

Cesc Gelabert: Tríptic

Cesc Gelabert, referent de la dansa contemporània internacional, ha presentat a La Seca Espai Brossa Tríptic, el seu darrer programa de solos format per tres obres: “Suite Santos”, “Domènech” i “Cesc Gelabert interpreta Vicente Escudero”. Des  que fa més de trenta anys formés tàndem amb Lydia Azzopardi, ha brindat moments memorables dins del món de la dansa. Ara presenta una combinació de ball i audiovisual que inclou algunes de les creacions més significatives de la seva carrera. El resultat? Sense paraules. Absolutament excepcional. 

Un treball intel·ligent i delicat. Tendre i punyent. Amb altes cotes de contenció, on la buidor i el silenci tenen un paper tan eloqüent com el discurs i la denúncia. 

“És la maduresa ben entesa” em deia una amiga abans d’entrar. Però no només és això. També és un homenatge al ballarí que va transformar el flamenc: “Escudero és algú que em fascina. En la peça hi ha diferents capes: imatges antigues d’ell, dibuixos i textos seus, un vídeo fet per Isaki Lakuesta en què jo personifico Escudero, i finalment hi sóc jo en carn i ossos. Va ser mestre de molta gent”, explica Gelabert. 

I també és, per què no, un homenatge a l’espai de treball. A aquell estudi del carrer Domènech on la companyia Gelabert-Azzopardi ha fet residència durant 27 anys i que va tancar les seves portes l’any passat. “Domènech”, la peça central de Tríptic, funciona com a interval per viatjar de les Suites inicials al món d’Escudero i es tracta d’una recopil·lació de 12 vídeos curts, que el mateix Gelabert va gravar amb un iPhone a mitjan del 2013.

 Si teniu ocasió, no us perdeu el proper espectacle que presentarà al gener la companyia a la Sala Tallers del TNC: “Foot-ball”, un diàleg entre futbol i dansa interpretat per vuit ballarins.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.