Atletes del CAI Petromiralles campions d'Espanya de Seleccions Autonòmiques

La prova es va disputar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona

Dilluns, 18 juny 2012. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
Aquest dissabte 16 de juny s'ha celebrat el Campionat d'Espanya de Federacions Autonòmiques a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. La Selecció Catalana ha aconseguit la victòria a la classificació conjunta, i també a la categoria masculina i a la femenina, revalidant brillantment el títol aconseguit la temporada passada a Saragossa. Entre els atletes de la selecció, els anoiencs Elia Pascual i Eduard Viles, del CAI Petromiralles.

Els atletes del CAI Petromiralles amb la sel·lecció catalana absoluta a Montjuïc (Barcelona)

L'equip català ha guanyat amb 408,5 punts, amb una gran diferencia de 59 punts sobre la Comunitat Valenciana que ha estat segona a la classificació i de 77,5 punts sobre la Madrilenya que ha estat la tercera classificada. En homes, el domini també ha estat aclaparador amb 40 punts d'avantatge, i en dones la distància sobre la segona classificada ha estat de 19 punts, sempre sobre la Comunitat Valenciana.

Els atletes catalans han protagonitzat una extraordinària actuació, guanyant en 13 proves, aconseguint 6 segons llocs i 9 tercers. A més, tres rècords dels Campionats, tres mínimes per l'europeu de Hèlsinki i un rècord d'Espanya Júnior. A aquest excel·lent resultat hi han contribuït els atletes del Club Atlètic Igualada Petromiralles Eduard Viles i Elia Pascual que van estar seleccionats per representar a Catalunya en aquesta competició.

Eduard Viles en la seva reaparició en la gran competició desprès d’una lesió que l’ha apartat durant tota la temporada de la mateixa, ha aconseguit el tercer lloc en la prova de 100 m. llisos tot i efectuar una mala sortida, amb 10"86, i ha realitzat la primera posta del relleu 4 x 100 m. en que l’equip català s’ha imposat amb gran autoritat a totes les altres dotze seleccions participants i ha aconseguit la millor marca espanyola de l’any, amb 40"29.

Elia Pascual, en la prova de llançament de javelina ha aconseguit també un meritori tercer lloc amb un millor registre de 48,07 m. en una prova encapçalada per l’atleta basca Nora Aida Bicet.

Va formar part també de la selecció catalana l’atleta poblatana del F.C. Barcelona Anna Bové que representà a l’equip català en la prova de 1.500 m. en la que es classificà en 7.ª posició amb una marca de 4’36”89 en una prova dominada per l’atleta del País Basc Belit Solar.

Aquesta representa la quarta Victoria consecutiva dels atletes catalans en aquest Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques.