Campionat de Catalunya de trial 4x4 de Conill

Bon paper dels pilots del Moto Club Igualada

Dimarts, 20 juliol 2010. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
El passat dia 11 de juliol i 25 anys després que la comarca de l’Anoia acollís proves del campionat de Catalunya de Trial 4x4, la localitat de Conill- Pujalt va tornar a ser l’escenari d’una prova de trial 4x4, concretament la 5a de 8. Com ja és habitual el Grup 4x4 d’Osona va posar tota la seva 'artilleria' perquè aquesta prova fos un èxit fent un gran desplegament humà.

Raimon Morató i Xavier Dagà

Miquel Prat i Daniel Montaner a la Guàrdia d'Urgell

Joan Manel Tomàs

La calor va ser la nota predominant de la prova, però no va ser impediment perquè els 16 vehicles participants poguessin passar per les 12 zones establertes per l’organització. Un terreny molt pedregós, molt diferent del que estan acostumats els pilots, els va obligar a fer malabarismes per tal d’encertar la pressió dels pneumàtics.

El gran nivell dels pilots es veu reflectit en els pocs punts de penalització que els separaven.

En el grup A de vehicles de sèrie Joan Manel Tomàs, pilot de Moto Club Igualada, va adjudicar-se la 4a victòria consecutiva amb el seu espectacular Rànger–Rover V8 només amb 8 punts de penalització. En finalitzar la prova Joan es va mostrar molt satisfet amb el resultat: 'Ha estat molt dur, la calor i l’orografia del terreny ha fet patir de valent la mecànica del meu vehicle, vull agrair la tasca del meus motxillers i membres de l’equip, sense ells no hauria pogut aconseguir la victòria'.

Tomàs va estar seguit de molt a prop per dos Mercedes G, el primer de Claudi Santacana que va marcar una penalització de 10 punts, seguit per Jaume Alsina amb 14 punts que va acabar com a 3r classificat. Xavier Bargalló, també pilot de Moto Club Igualada, amb Land Rover Defender, va patir una averia mecànica a falta de 4 zones que els va fer apartar per la lluita del podi, mala sort doncs per aquest equip de joves pilots.

En el grup B, vehicles de series millorats, com ja és habitual Florenci Rius va encarrilar la seva cinquena victòria consecutiva amb una penalització de 12 punts i ja va directe cap al seu 9e títol de campió de Catalunya. Agustí Ros, que cada cop està més adaptat al seu Mercedes G, entregava la fitxa de penalitzacions amb 26 punts, més del doble del guanyador. Joaquim Roura amb 40 punts només va poder ser tercer per culpa d’una errada seva en una zona on es va posar molt nerviós, el va afectar i les coses no li van sortir bé després.

El grup C, vehicles de Maxi-serie, es va caracteritzar per la gran igualtat entre Alfons Andreu (6 punts) i Claudi Vivet (8 punts), essent pel primer amb només dos punts d’avantatge la victòria. Tercer va ser Albert Puig amb una penalització de 22 punts. Ara ens espera un parèntesi estival per tal d'encarrilar la recta final d’aquest campionat. Tornarem el 5 de setembre a Hostalets de Balenyà

5è ral·li de terra de la Guàrdia d’Urgell

Aquest cap de setmana es va disputar a La Guàrdia d’Urgell la segona prova de la temporada del català de ral·lis de terra, puntuable aquesta vegada per al Campionat de Catalunya absolut, Copa , amb coeficient 8, i Open de Catalunya de terra, així com pel Volant RACC i la Challenge BFGoodrich. En aquesta prova es va recuperar la participació del Volant RACC, així com de la recent creada ‘Challenge BFGoodrich’. Això va ajudar a que fossin més de quaranta equips els que es van desplaçar aquest cap de setmana per disputar la primera cita de la Copa de Ral·lis de Terra, puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis. La prova, organitzada per WRC Management va ser dividida en dues etapes: la primera va tractar-se d’una Súper Especial d’ 1,54 km, en la que els pilots van haver de realitzar dues passades. La segona de les dues etapes previstes va estar dividida en dos trams cronometrats, que els pilots van realitzar en tres ocasions.

Un cop finalitzada la primera etapa, la del dissabte, la classificació va estar encapçalada pel vigents campions de l’especialitat Jordi Gómez i Ramon Izquierdo (amb Subaru Impreza Spec C), seguit per només 2 segons de ‘Nani’ Roma-Jordi Barrabès (amb Mitsubishi Colt) i de l’Albert Orriols-Manel Muñoz (amb Mitsubishi Evo X) a 4 segons.

A la segona jornada, la del diumenge, van canviar les tornes, i un motivat 'Nani' Roma va acabant guanyant la prova en adjudicar-se 5 dels 6 trams disputats. Nani va ser seguit de prop per Gomez-Izquierdo que van acabar a poc més de 26 segons. El podi el va completar Orriols-Muñoz que es van quedar a 2’07” de Roma.

Amb sis trams realitzats, és moment de parlar de l’Open Catalunya, on l’equip format per Requena-Martínez (amb SEAT Ibiza TDI) s’imposava novament en l’open de Ral·lis de terra amb 48 segons d’avantatge sobre el binomi del Moto Club Igualada Miquel Prat i Daniel Montaner (amb Renault Clio 16V), que en aquesta ocasió s’estrenaven en l’especialitat. Miquel Prat, alhora, es proclamava guanyador absolut de l’Open de Catalunya de Ral·lisprints i s’emportava el Trofeu Júnior. Molt bona actuació doncs per l’equip del MCI que torna a tenir opcions de guanyar el Campionat absolut desprès d’aquesta prova.

Un altre equip participant del Moto Club Igualada va ser el format pel vilanoví Raimon Morató i el seu copilot Xavier Dagà, amb un Citroën Saxo 1.6, que van acabar en la 15a posició scratx, 2ons del grup N2 i es van emportar la victòria en la Classe 2, en un terreny on 'Rai' té molta experiència.

La victòria al Volant RACC ha estat pel jove lleidatà Joel Guerrero, que un cop disputat el tercer tram, es plantava a la primera posició, que no deixaria escapar fins al final, mantenint una intensa lluita amb l’actual líder, Joan Carchat. Jordi Trius, coneixedor dels ral·lis de terra, també ha fet un pas endavant en les seves aspiracions al campionat. La propera cita de terra, del català, esta prevista pels propers 4-5 de setembre, on tindrà lloc el 11è Ral·li de Cervera.