TORNAR
PUBLICITAT

La comissió d'avaluació visita Igualada per valorar la candidatura a Ciutat Europea de l'Esport

La decisió definitiva sobre les candidatures es prendrà a finals d’aquest any

esports
Divendres, 18 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada afronta els propers mesos la fase decisiva de cara a ser nomenada com a Ciutat Europea de l'Esport. Aquest divendres, el comité avaluador arriba a la capital de l'Anoia.

PUBLICITAT

El projecte de ser Ciutat Europea de l'Esport el 2019 es posa a prova aquests propers dies. Igualada rep avui divendres la visita del comitè avaluador de la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe). El jurat internacional que representarà aquest organisme, integrat per membres de diferents nacionalitats, valorarà in situ la candidatura de la capital de l'Anoia, que opta a ser reconeguda com a Ciutat Europea de l'Esport de cara a l'any 2019.

Així, aquest vespre se'ls oferirà una recepció institucional a l'Ajuntament i assistiran a la descoberta del nou Espai Igualadiníssim, al vestíbul del consistori, que en aquesta ocasió es dedica a l'esport igualadí. Durant la seva estada, el comitè també visitarà els equipaments i espais esportius públics d'Igualada: els ja existents, els de recent creació i els que es troben actualment en desenvolupament. Des de fa uns anys, l'Ajuntament està executant el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, estretament lligat amb aquesta candidatura.

El complex de Les Comes, un dels actius de la candidatura igualadinaLa delegació coneixerà el teixit esportiu igualadí, els clubs i esportistes amb els seus èxits i títols més rellevants, la indústria local vinculada al món de l'esport i el pes que l'esport escolar, la promoció dels hàbits saludables entre la ciutadania o l'esport inclusiu tenen en la vida de la ciutat. Aquest cap de setmana veuran en primera persona el seu important batec esportiu, coincidint amb la celebració de dos esdeveniments destacats i diversos com són l'Igualada Urban Running Night Show i el festival aeri Aerosport 2018. El consistori presentarà el dossier de la candidatura i en farà la defensa, posant en valor els principals arguments pels quals Igualada demana la distinció de Ciutat Europea de l'Esport.

La decisió, a finals d'any

Els membres de la delegació, en base a tots aquests elements i a tot allò que els propis avaluadors vulguin estudiar i tenir en compte, assignaran una puntuació a la capital de l'Anoia. Les ciutats que finalment rebin els títols de Ciutat o Capital Europea de l'Esport 2019 es faran públics a finals d'aquest any. La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l'activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l'enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. El reconeixement implica, entre altres, una major visibilitat internacional per les ciutats distingides i els seus esportistes i clubs, sumada a l'intercanvi d'experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i una major capacitat d'atraure esdeveniments esportius de rellevància. El segell l'atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport (ACES Europe), d'acord amb la Comissió Europea.

 

PUBLICITAT

5 Comentaris

A

Anna

Igualada

21 de maig 2018.11:09h

Respondre

i això vol dir que....? arreglaran la piscina de les Comes? les dutxes? que no n’hi ha una que vagi bé. Els bancs? que ballen tots.

p

pepe

08700

18 de maig 2018.14:25h

Respondre

Apart de la utilització, a nivell local, per el Sr Castells i companya. durant la próxima campanya electoral, per les próximas eleccions municipals, ens podria enumerar les ventajas economia, que... Llegir més reportara a Igualada en cas de ser escollida la 1ra.
Repeteixo,avantatges económicas, no ens parli de avantatges filosóficas, no volem mes fum, volen realitats quantificades,

b

berto

18 de maig 2018.13:08h

Respondre

La visita, de la comissió d’avaluació , qui la paga?, Castells es bo que ho sapiguem,

AIXÒ DE CORNUT I PAGAR EL GASTO, JA COMENÇA A SER MASA REPETITIU.
ESTEM FARTS DE TANT FUM.

M

Maria

18 de maig 2018.11:18h

Respondre

Segur que tampoc els ensenyaran les dutxes de la piscina de les Comes (fa pena com ragen i el soroll que fan), ni els vestidors, amb bancs mig trencats (fins que algú prengui mal)...

A

Arcadi

Igualada

18 de maig 2018.08:44h

Respondre

Que no els i ensenyin el camp de futbol de Can Busqué per que marxaran corrent... a vera si l’arreglen ja d’una vegada, fa pena com esta.
I encara hi ha valents que l’utilitzen. Menys fotos... Llegir més de cara a la galeria i mes ajudar!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.