L'Igualada Rigat veu com els punts s'esfumen als darrers minuts, a Calafell

Els arlequinats tornen dissabte a la competició, amb una visita europea a Diessbach

Dilluns, 14 gener 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.

Els arlequinats van sucumbir a Calafell per 4 a 3. El matx va començar amb bones sensacions per part dels igualadins, que no van poder consolidar la seva avantatge al marcador.

L'Igualada Rigat va caure al Baix Penedès, després de desaprofitar dues avantatges al marcador. Certament, els anoiencs podrien haver aconseguit molt més a Calafell. El quart gol local va arribar a falta de 40 segons pel xiulet final, i tot i treure un cinquè jugador a pista, els arlequinats no van poder empatar un partit que havien arribat a dominar en alguna fase.

El porter local Martí Serra, frenant una escomesa igualadinaLa contesa va començar de cara per als homes de Ferran López, amb un gran gol d'Oriol Vives al minut 2. El '6' arlequinat va superar la defensa local amb una finta i sol davant Martí Serra, va definir un xut magnífic al segon pal. Tot i la diana, als homes de Ferran López els va costar d'entrar en joc i el partit es va trencar ràpid, amb possessions molt curtes pels igualadins. Les accions eren constants a les dues àrees, en un tram de la primera part molt igualat.

L'equip local va avisar amb una pilota al pal de Gerard Pujol al minut 10 i nomes dos minuts més tard, Àngel Rodríguez va empatar amb un tir al primer pal que primer va rebotar en Elagi Deitg. El porter de l'Igualada Rigat finalment va poder jugar el partit, tot i que havia estat dubte d'última hora per una contractura a la zona lumbar. El gol donava ales al Calafell, que sis minuts més tard s'aconseguia posar per davant amb una altra diana d'Àngel Rodríguez, aquest cop, amb un servei de falta.

En els segons 25 minuts, els arlequinats van sortir revolucionats i una gran reacció els va convertir en els dominadors del primer quart d'hora de joc de la segona meitat. De fet, l'Igualada Rigat va aconseguir empatar als 42 segons, amb un gol de Jordi Méndez que va caçar un rebot de la tanca. Els igualadins van buscar amb insistència el tercer gol després de l'empat, i van tenir diverses ocasions per materialitzar-ho, però la pilota no va arribar a entrar.

Era el minut 30 quan Gerard Pujols va veure la targeta blava i l'Igualada Rigat va disposar d'una falta directa executada per Ton Baliu. El tir del capità no va acabar al fons de la xarxa, però César 'Tety' Vives va agafar el rebot per anotar el tercer gol dels arlequinats. L'equip igualadí va seguir amb la bona dinàmica de joc i va disposar d'ocasions per ampliar distàncies, però el Calafell va plantar cara i es va mantenir dins del partit en tot moment.

Va ser determinant per torçar el partit el davanter local Sergi Torné. Al minut 42 Torné va establir l'empat a tres, amb un xut de cullera que va perforar la porteria d'Elagi Deitg; i després, ja a l'últim minut de partit, va entrar a l'àrea amb una jugada personal i va superar al porter igualadí per dalt. L'Igualada Rigat va buscar l'empat substituint a Elagi Deitg per César 'Tety' Vives i va jugar amb cinc jugadors de pista, però tot i les oportunitats, no van poder puntuar.

López es va mostrar dolgut per la derrota però va posar valor a la reacció del seu equip. El tècnic arlequinat va declarar que "els primers 15 minuts de la segona part han sigut nostres". Sobre la ratxa de l'Igualada, que suma 2 punts dels últims 12 possibles, l'entrenador va dir que tot i que no li agrada, "no és correlativa amb el joc". L'equip ha de fer ara un canvi de competició, però el pròxim partit del dia 19 de gener serà contra el conjunt suís del Diessbach, en una pista que López va definir com "difícil, perquè rellisca molt". Els arlequinats viatgen a Suïssa amb una renda de tres gols, gràcies al 4 a 1 aconseguit a Les Comes el passat desembre.