L'IHC debuta amb victòria

PROINOSA IHC 5 - GEiEG 1

Diumenge, 27 setembre 2009. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
El PROINOSA Igualada ha començat amb victòria la Ok LLiga per primera vegada en les últimes 5 temporades. L'últim cop va ser la 2003-2004 amb un 3 a 2 davant del Tenerife. Després van venir 4 derrotes i un empat (la temporada passada,1 a 1 a Riazor). En aquesta ocasió els de Joan Carles han fet els deures i han obtingut els 3 primers punts en un partit no molt brillant però si efectiu. Els igualadins, que han jugat millor a la primera part que a la segona, han aprofitat millor les superioritats (en 2 de les 3 que han disposat han acabat marcant) que les jugades a pilota aturada (de 3 faltes directes només una ha acabat en gol). Sigui com sigui el més important del partit, els punts, s'han quedat a casa. Tot i les baixes (Torner, Lòpez i Navarro que no ha jugat ni un minut) l'equip ha donat en tot moment la cara. Resultats i la classificació de la jorrnada 1.

Classificació de la jornada 1 de l'OK Lliga / Font: elsesports.cat

Resultats de la jornada 1 de l'OK Lliga / Font: elsesports.cat

La pubilla i les dames d'honor de la Fira van fer el sac d'honor del matx Foto: anoiadiari

Jordi Creus, autor del tercer gol de l'Igualada / Foto: anoiadiari

Primera part de nivell

El PROINOSA ha jugat una primera part força bona. Ben aviat Formatjé ha avisat tothom que preparava un gran gol pel seu debut oficial a les Comes. No ho ha aconseguit en la primera acció de perill del partit (una triangulació, Baliu-Edu-Fortmatjé, que ha acabat amb una bola aixecada i rectificada a l'aire que no ha entrat per poc) i s'ha hagut d'esperar al final de la segona part per veure'l, però ha valgut la pena.

El que no ha trigat tant ha estat el primer gol oficial de la temporada. L'ha firmat el capità Busquets, l'únic jugador que no n'havia fet cap a la pretemporada. Ha estat, a més, resultat d'una gran jugada d'equip, un contratac rapidíssim amb 3 tocs de primera de 3 jugadors fins que la bola ha arribat penjada dins de l'àrea on l'elèctric l'ha caçat a l'aire per batre Cantarero, el porter rival. Era el minut 7 i 46 que ja passarà a la història com el del primer gol de la temporada 2009-2010.

Després d'una excel.lent acció de Formatjé (altre cop fent volar la bola i rectificant-la a l'aire) l'IHC ha aconseguit el segon aprofitant la primera jugada de superioritat. Un Creus motivadíssim ha marcat de remat interior un gol que ha dedicat a un amic que li feia una filmació personalitzada del partit. Baliu ha fet el 3 a 0 en una meravellosa jugada personal en que ho ha fet tot: ha robat la bola, ha accelerat, ha retallat al rival i l'ha clavat a la xarxa. Balagué, molt segur tota la nit, s'ha encarregat que el 3 a 0 arribés a la mitja part aturant-li a Casadevall un penal. Amb el mèrit afegit d'haver hagut d'aturar també el segon remat. Una acció de l'Albert que ha estat molt aplaudida per l'afició.

Massa pendents del reglament

A la segona part els arlequinats no han jugat tant bé com a la primera. En alguns moments ha semblat que estaven massa pendents de les noves sancions del reglament, ja que estàven molt a prop de la 10ena falta d'equip. Només ha faltat que el Girina aprofités un penal inexistent (hi ha hagut clarament piscina) per fer el 3 a 1 (gol de l'ex-iHC Gaspar) per fer entrar un punt d'intriga innecessària en el partit. De la intriga s'hagués pogut passar directament al terror si Figa hagués encertat amb la falta directa quan s'ha produit la temuda 10ena falta. O si Balagué no hagués desfet una acció d'1 contra porter del mateix Figa uns instants després. També l'IHC hauria pogut matar si Formatjé i l'Edu haguessin aprofitat dues faltes directes assenyalades pels àrbitres, al minut 6 i al 16.

El 3 a 1 es mantenia invariable i per tant amenaçador fins que el màxim golejador de la pretemporada ha encetat el seu caseller oficial, L'Edu ha aprofitat una jugada de superioritat, amb el rival fent defensa zonal, basculant, amb 3 jugadors, per entrar pel pal curt de la jugada i batre el porter rival. El 4 a1 a falta de 5 minuits i mig ha sentenciat el partit. I més quan mig minut després Formatjé ha decidit inventar per acabar amb la sequera de faltes directes (per la 10ena falta d'equip dels visitants). El Ferran ha optat per aixecar la bola, mantenir-la volant amb 3 cops, mentre s'anava orientant cap a la dreta, fins que el porter no l'ha pogut seguir i Formatjé ha vist el forat per col.locar-la suau a la xarxa. Un grandíssim gol que feia que haguessin marcat tots els jugadors de pista utilitzats per Joan Carles. Al final 3 punts per preparar millor la visita a Vilanova ja amb Torner a l'equip.

___________________________________________________________

PROINOSA IHC: 5 (3/2) Balagué, Baliu (1), Busquets (1), Formaté (1), Edu (1), equip inicial. Creus (1). Navarro, Raja, Doncel, Txus.

GEiEG 1 (0/1) Cantarero, Casadevall, Gaspar (1), Pujadas, Figa, equip inicial. Cruz i Farrés.

GOLS: 1-0 Busquets (m 7.46), 2-0 Creus (m 21.30), 3-0 Baliu (m 23.11). SEGONA PART. 3-1 Gaspar, penal (m. 4.59), 4-1 Edu (m 19.09), 5-1 Formatjé FD (m 19.31).

INCIDÈNCIES: 340 espectadors a les Comes, amb la presència de la publilla i les dames d'honor de la Fira d'Igualada. A la grada tres ex-igualadins, ara a les files del Vendrell, Dalmau, Raventós i Dani Lòpez. Els arbitres, Pernas i Vidal, correctes en termes generals però amb algunes errades en jugades importants. Deixem-ho en arbitratge en rodatge.