Marimon i Delgado, del CERRR Igualada, desafien els elements al triatló d'Aritzaleku

Samuel Delgado aconseguia un meritori 21è lloc a la seva categoria

Dimarts, 28 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Oriol Marimon, del CERRR Igualada, no es va poder classificar a Navarra per al Campionat d'Espanya de Triatló elit. Va acabar en 29a posició i necessitava la 12a plaça, que no va aconseguir malgrat un esforç notable.

A Lerate (Navarra), es va disputar la XIV edició del Triatló d'Aritzaleku, una prova consolidada des de fa anys. El CERRR Igualada hi va ser present amb dos dels seus triatletes, Samuel Delgado i Oriol Marimon, que van patir les inclemències metereològiques de la jornada. En el cas d'Oriol Marimon, no va poder classificar-se per al campionat estatal de triatló elit, tot i fer un bon paper.

Els dos igualadins, en una fotografia a terres navarresesAl matí es disputava la prova en distància olímpica, que era classificatòria per al Campionat d'Espanya de triatló elit. El recorregut consistia en 1,5 quilòmetres de natació al pantà d'Alloz, 41 quilòmetres de ciclisme amb 800 metres de desnivell acumulat, on destacaven dues pujades al Alto d'Arradia i finalment 10 quilòmetres de cursa a peu pels voltants del càmping Aritzaleku. En aquesta prova hi participava Oriol Marimon, en busca d'una de les 12 primeres posicions que permetien classificar-se, però tot i una bona natació es va haver de conformar amb la 29a posició final, lluny de l' objectiu buscat, en una prova guanyada pel subcampió d'Europa júnior, Ignacio González.

A la tarda es disputava la triatló en format esprint (750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa a peu), realitzant el mateix circuit que en distància olímpica però realitzant una volta en lloc de dues. En aquesta prova hi va participar Samuel Delgado, sortint dels primers classificats en el sector d'aigua i completant la triatló amb uns bons trams de ciclisme i de carrera a peu, acabant l' exigent prova en una més que meritòria 21a posició, en una cursa guanyada per Pello Osoro.