Ni la neu atura una vuitena Botifarunner èpica

Emili Rafecas, guanyador absolut d’una edició de la que es va modificar el recorregut

Dilluns, 29 febrer 2016. 13:00. Redacció AnoiaDiari.

Les condicions climatològiques van fer perillar la prova fins a última hora, finalment però, la 8a Botifarunner va poder tenir lloc amb quasi total normalitat. Emili Rafecas, el primer classificat.

La neu caiguda durant dissabte a la nit va obligar a modificar el recorregut de la vuitena Botifarunner, que va quedar en uns 20 quilòmetres. En una Llacuna emblanquinada encara en alguns punts, a les 10 del matí, es donava el tret de sortida de l'emblemàtica cursa. Malgrat el fred, 270 corredors dels 350 inscrits van sortir. La neu i el fang van estar presents durant la major part del recorregut, però afortunadament el sol va acompanyar també els corredors. Com sempre, la prova va comptar amb desenes de voluntaris bolcats en la prova, que van animar els participants en tot moment.

La sortida de la prova, aquest diumengeEl primer classificat va ser Emili Rafecas Figueres amb un registre d'1 hora 37 minuts i 3 segons. El seguien Carlos Larios Jiménez amb 1:42:59 i Joan Farré Vila amb 1:43:05. La primera dona en arribar va ser Marta Muixí Casaldàliga amb 2:07:54. La segona plaça l'assolia Vanessa Garcia Barrios (2:09:01) i la tercera per Carme Cano-Caballero Pérez (2:10:04). En categoria de veterans, els primers classificats van ser Xavier Sànchez Vicente (1:47:51) i Maria Teresa Segués Morral (2:19:50). El podi local el van completar Bernat Albet Torres amb 1:52:46, seguit de Guillem Pujó Rovira (2:00:38) i de Jordi Domènech Martorell (2:13:00). Les classificacions i les fotografies es podran consultar a la web: www.botifarunner.com.

Malgrat els inconvenients d'última hora i algunes incidències, els organitzadors estan molt satisfets de com es va desenvolupar la prova i els corredors han valorat molt positivament l'obsequi d’enguany que consistia en una bossa amb productes gastronòmics locals.