Les noies del CBI es col·loquen quartes a la classificació

GIRONA FC 73 - CB IGUALADA 60

Diumenge, 15 gener 2012. 22:30. Redacció AnoiaDiari.
Gran partit de bàsquet per obrir el 2012 a la Copa Catalunya, entre un Girona FC que semblava no travessar el seu millor moment –3 derrotes seguides entre lliga i Copa Federació– i un Igualada disposat a aconseguir la vuitena victòria seguida i a venjar-se de les gironines per la victòria que aconseguiren a Les Comes en la primera volta. Ambdós conjunts han ofert un bon espectacle amb un frec a frec que ha durat fins els darrers instants, quan un Girona més inspirat en el llançament ha acabat sentenciant.

Alba Acebedo. Foto: Joan Ribera

Laura Icart. Foto: Joan Ribera

L’inici de partit va ser d’allò més bo per part de l’Igualada que, coneixedor de la importància del partit de cara a la segona fase, va anar per feina i va dominar el primer intercanvi de cistelles. Laura Icart, amb 11 punts, guiava les de l’Anoia en el primer quart, mentre que el Girona entrava als darrers tres minuts vuit punts per sota (12-20). Un temps mort de Quim Gala feia reaccionar les seves noies, que fixaven el 20-24 a la conclusió d’uns primers deu minuts molt alegres i lluïts de cara la cistella. Amb una bona sortida, el segon període arrencava bé pel Girona, que amb un parcial de 4 a 0 igualava la balança (24-24) i en poc més de tres minuts el perllongava en un 9 a 2 (29-26).

Davant la revifada local, Xavi Borràs demanava temps mort per mirar de restablir la situació, i a partir d’aleshores l’Igualada col·locà un ràpid parcial de 2 a 11 (31 a 37) gràcies a la seva defensa zonal i les seves ràpides accions de contraatac. Obligades a reaccionar, les gironines es recolzaren en una bona defensa i una ràpida circulació ofensiva, destacant Laura Ribas gràcies al seu joc a l’ampolla i també una gran Eva Bou, que amb el seu encert de tres punts empatava el partit a 39 quan es consumia la primera part.

A la represa, la defensa s’imposava per davant de l’atac, amb un Girona controlant el partit per petites diferencies d’entre 2 i 4 punts durant tot el tercer quart. La recta final del període va ser per les de Fontajau, que posaven la màxima diferència (56-49) després de tres jugades enrevessades amb un bàsquet de Ribas. El tram decisiu arrencava amb imprecisions a ambdós costats, però Natalie Chaloner era capaç de desequilibrar amb bones penetracions i fer pujar el 60 a 51 a set minuts per la conclusió.

Les visitants reaccionaven amb un parcial de 0-6 forjat en bones accions d’Alba Acevedo en l’u contra u que obligaven al Girona a aturar el partit degut a l’assetjament igualadí (60-57). Les locals van ser capaces de tornar a invalidar la reacció de les blaves i amb una Eva Bou inspirada des de més enllà dels 6,25 –5 triples de 8 intents– i una bona defensa sobre Núria Minguet frenaven les barcelonines. Amb poc més d’un minut de temps restant en el cronòmetre, el Girona es posava vuit punts per sobre (68-60) encarrilant el partit. Un parell de bones defenses van desarmar l’Igualada en les possessions definitives i el van sentenciar posteriorment amb un triple i un 2+1 de Bou per posar el 73 a 60 del marcador final. D’aquesta manera el Girona FC manté el pols al Joventut Les Corts amb només dues derrotes (12 victòries), mentre que l’Igualada es despenja lleugerament dels primers llocs i és quart amb 9-5.

Girona FC (73): C. Marcè (6), M. Solé, E. Bou (22), M. Claret (8), O. Ruano (11) –cinc inicial–, N. Chaloner (8), L. Ribas (6), M. Gelabert (2), E. Ros (6), A. Lizano (4), A. Massó, A. Soler.

CB Igualada (60): AC Martínez (2), A. Acevedo (10), L. Icart (20), N. Minguet (9), X. Freixas (8) –cinc inicial–, V. Julvez (2), C. Carner (7), M. Quintana (2), N. Soler, B.Sellares.

Parcials: 20-24 / 19-15 (39-39) // 17-10 (56-49) / 17-11 (73-60).

Àrbitres: H. Carmona i J. Reniu