TORNAR
PUBLICITAT

El programa 'Futbol i Valors' d'Igualada és finalista dels premis europeus #BeInclusive

Una iniciativa per a la pràctica de l’esport a nois i noies de 12 a 16 anys com a eina d’inclusió

esports
Dijous, 10 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 21 de novembre, Igualada es pot erigir en una de les tres viles guanyadores del premi #BeInclusive. El batlle Marc Castells ressalta el paper dels tècnics de l'Ajuntament d'esports i l'anterior regidora de l'àrea, Rosa Plassa.

El projecte 'Futbol i Valors' d'Igualada figura entre els nou finalistes seleccionats per a ser la concessió dels premis esportius #BeInclusive, concedits per la Comissió Europea per reconèixer aquelles organitzacions que utilitzen el poder de l'esport per promoure la inclusió social dels col·lectius més  desafavorits. En l'edició d'enguany es va convidar a participar-hi a i s'han rebut 144 propostes. Un grup d'experts independents va avaluar els projectes i van poder escollir els nou més destacats. L'únic de l'estat espanyol és l'igualadí i també és l'únic que ha estat elaborat per una Ciutat Europea de l'Esport.

El mes vinent es donaran a conèixer els tres guanyadors en una cerimònia especial de lliurament de premis el 21 de novembre a Brussel·les. Els impulsors tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes davant d'un públic d'experts en inclusió esportiva. Cadascun dels finalistes rebrà 2.500 euros i els tres guanyadors s'enduran 10.000 euros.

Castells, a l'Estadi Atlètic, amb la regidora IllaLa iniciativa 'Futbol i Valors' va néixer ja fa sis anys, donant continuïtat al programa FutbolNet, que havia iniciat la Fundació FC Barcelona en diferents municipis catalans durant el curs 2012/2013. Després de l'excel·lent valoració d'aquella experiència, el departament municipal d'Esports va apostar per seguir treballant amb els joves amb una metodologia semblant. L'objectiu de 'Futbol i Valors' passa per afavorir la integració social a través de l'esport, estimulant en aquells que hi prenen part la incorporació de valors com la superació, l'esforç, les relacions interpersonals, la participació, la igualtat
de gènere, el treball en equip o el respecte als companys. 

Reconeixement a Rosa Plassa

El programa reuneix a nois i noies d'entre 12 i 16 anys, que tenen la possibilitat de participar en activitats esportives extraescolars que, per diferents raons, no podrien realitzar. S'hi empra el futbol com a eina d'educació i reflexió al voltant dels valors, se'ls transmeten hàbits saludables, s'hi promou la igualtat de gènere i s'hi fomenta la cohesió i la integració social. Futbol i Valors suposa també, doncs, una eina útil per a les organitzacions locals i per als educadors dels centres escolars de la ciutat. Durant l'anunci de l'elecció del projecte igualadí com a finalista dels premis de la Comissió Europea, l'alcalde Marc Castells destacava que "es tracta d'una molt bona notícia que, d'alguna manera, ens ajuda a culminar el gran balanç del projecte de Ciutat Europea de l'Esport. Més enllà que el dia 21 de novembre s'aconsegueixi un dels tres premis, cal posar en valor el fet que aquest projecte ha estat  escollit entre 144 propostes procedents de tot Europa. És un fet molt meritori i que demostra que Igualada, més enllà del vessant competitiu que és pràcticament inherent a l'esport, també entén la pràctica esportiva com una eina d'inclusió". Castells recorda també el paper de Rosa Plassa, regidora els dos darrers mandats en l'àrea esportiva, "que va treballar molt en aquest aspecte". 


1 Comentaris

O

Oscar Pallarès Ribera

Igualada

11 d'octubre 2019.21:03h

Respondre

Felicitats! A tots els que ho han fet possible. Aviam com va el 21 de novembre. Visca Fútbol i Valors. A la regidora li agrada molt aquest projecte? Qué bé.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.