Remuntada èpica a les Comes

L’Igualada supera el Scandiano als penals i es classifica pels quarts de final de la WS Europe Cup

Diumenge, 19 gener 2020. 11:37. Redacció AnoiaDiari.

Amb més de 800 aficionats a la grada, l'Igualada Rigat va aconsguir aquest dissabte el vespre el repte de remuntar el resultat advers d'Itàlia davant el Scandiano. Després d'un intens partit i una pròrroga, que va finalitzar 7-6 a favor dels igualadins, va arribar una emocionant tanda de penals que va acabar amb una prodigiosa aturada d'Eladi Deitg en el catorzè llançament de la sèrie, llençat per Gelmà. Una nova data per afegir als setanta anys d'història del club igualadí, que ara s'haurà enfrontat al dur Barcelos portuguès als quarts de final de la WS Europe Cup.

Els arlequinats sortien amb un gol per remuntar però amb l'escalf d'un pavelló amb més de 800 aficionats. L'Igualada Rigat va dominar tot el partit, fins i tot va aconseguir, a l'inici de la segona part, distanciar-se amb dos gols de diferència (4-2), resultat que els classificava directament per a la següent ronda de la competició europea, però els italians va aconseguir retallar aquesta diferència. El matx va acabar amb un 7-6 al marcador.

El primer equip amb els jugadors de l’equip d’hoquei adaptat (Foto R. Català)

L'Igualada havia fet la feina a mitges. Havia aconseguit igualar l'eliminatòria i havia de rematar el repte de la remuntada. Començava la tanda de penals. Marcaven Méndez, en dues ocasions, i Tety pels igualadins; i Festa i Gelmà, per al conjunt italià. Era, precisament, Gelmà, qui en el caotrzè llençament veia com la seva bola era aturada per una prodigiosa mà del porter igualadí Eladi. L'eufòria esclatava a la pista i a la grada. Jugadors i aficionats van embogir en una celebració que passarà a la història del club.

IHC RIGAT 7 (2/4/1) Elagi Deitg, Ton (2), Pla (1), Méndez (1), equip inicial. Bars (1), Palau, Yeste (1). Marimón i Del Valle.

SCANDIANO 6 (2/3/1) Verona, Tataranni (1), Ballesteros, Gelmà (4), Coy, equip inicial. Franchi i Festa (1).

GOLS: 1-0 Méndez (m 6.46), 1-1 Gelmà (m 6.59), 2-1 Yeste (m 17.40), 2-2 Festa (m 25). SEGONA PART. 3-2 Tety (m 1.49), 4-2 Ton Baliu (m 3.05), 4-3 Gelmà m 3.43), 4-4 Gelmà (m 7.13), 5-4 Bars (m 11.20), 5-5 Tataranni penal (m 13.10), 6-5 Ton Baliu penal (m 13.42). PRIMERA PART PRÒRROGA. 7-5 Pla (m 0.42), 7-6 Gelmà (m 25). PENALS: Gols de Méndez (2) i Tety per l’Igualada. Gelmà i Festa per l’Scandiano.